Charterresor till Ixia - Ialyssos, Rhodos

Charterresor till Ixia - Ialyssos, Rhodos

 
 
 

Om Ixia - Ialyssos Rhodos, Europa

Nattliv
Barnvänligt
Stenstrand
Romantiskt

Rhodos har känt för sitt nöjes- och nattliv men ön och orterna Ixia samt Ialyssos, kan även erbjuda långa stränder, mysiga områden och god mat på äkta grekiska restauranger. Platserna är några av Grekland äldsta och grundades 400 före vår tideräkning.

Nattlivet är begränsat i Ixia tack vare stadens storlek. Här ligger istället fokus på avkoppling och på att besöka historiska platser, som till exempel det vita klostret Kalopetra. Stränderna lämpar sig väl för att sola och som flera andra grekiska badplatser är Ixias sand uppblandad med rundad mjuk småsten. Temperaturen ligger runt 30 grader som högst i juli och augusti men tack vare vinden Meltemian fläktar det skönt. På kvällarna äter du förslagsvis på en mysig taverna dit självklart även barn är välkomna, många av dessa finner du i närheten av den långa stranden. Traditionella grekiska rätter är till exempel olika grillade kött-, fisk- och skaldjursrätter, moussaka och delikatesser med mycket oliver och utsökt grekisk ost.

När du vill varva strandhänget med en utflykt kan du bege dig till Fjärilsdalen som ligger mindre än 20 kilometer från Ixia. Under sommarmånaderna kan du där få se den sällsynta fjärilen Panaxia Quadripunctaria förgylla dalen med sin vackra orange färg. Fjärilsdalen bjuder även på en idyllisk natur som är fantastisk att promenera i med sina skuggande pinjeträd och porlande vattenfall.

Utsikt över Ixia och Ialyssos
1 / 5
3 / 5
Thinkstock
4 / 5
Thinkstock

De mest populära resmålen i Ixia - Ialyssos