Charterresor till Port Ghalib, Egypten

Charterresor till Port Ghalib, Egypten

 
 
 

Om Port Ghalib Marsa Alam, Afrika

Än så länge är badorten Port Ghalib rätt okänd. Men dykningen, lyxhotellen och den härliga solen gör att den snart finns med på listorna över våra drömresmål.

Här satsar man nu tiotals miljarder på att skapa en av världens lyxigaste badorter. Här ligger de femstjärniga hotellen på rad, då och då med ett fyrstjärnigt emellan.

Den naturliga samlingspunkten i Port Ghalib är hamnen där yachterna lägger till bara några meter från dussintals restauranger och märkesbutiker.

Men även om du inte blir så imponerad av hotellens guld- och marmorinredning så lär du älska de långa sandstränderna och den fantastiska dykningen.
Här kan du också snorkla bland korallrev, vindsurfa eller åka jetski.

Det finns också möjligheter till en ridtur i ökensand, långtur till beduinerna med fyrhjuling eller avslappning på spa.

En av de populäraste utflykterna här i Port Ghalib är en bussresa till de många templen och kungagravarna i Luxor. Det är ungefär 35 mil från ditt hotell till faraonernas värld.

Mitt ute i Röda havet finns ett av världens märkligaste korallrev, Daedalus-revet eller Abu El Kizan-revet. Det ligger helt för sig själv som en märklig ö, 400 meter lång och 100 meter bred, och med ett fyrhus i ena änden. Revet är skyddat som en marinpark och det är bara dykbåtar från Port Ghalib som får åka hit. Du kan se flera olika typer av koraller, samt både hammarhajar, muränor och mängder av tropiska fiskar.

Fantastisk snorkling
1 / 7
Skepp som mötas
3 / 7
Marinan Port Ghalib
5 / 7
Stranden Marina Lodge hotell
6 / 7
den här Triggerfish var inte snäll mot sköldpaddan
7 / 7

De mest populära resmålen i Port Ghalib