Visningar: 1230

Världsarvsleden, Nordingrå, Höga Kusten

Världsarvsleden är en lokal led på Nordingråhalvön i Kramfors kommun, mitt i världsarvet Höga Kusten.


”Världsarvsleden” är totalt ca 10 mil lång och löper som en orm mellan Nordingrås otaliga små byar. Den följer mestadels gamla vägsträckningar och stigar genom skog och över brukad mark, och som start– och slutpunkter räknas allmänt byarna ”Främmerveda” och ”Mädan”, den senare vid sjön Vågsfjärden i centrala Nordingrå. Världsarvsleden är orangemarkerad i terrängen, och under vandringen kan man hitta informationsskyltar och vägvisande pilar med bynamn. Leden bildar inte ensam en rundtur, men följer man Höga Kustenleden mellan byarna Mädan och Främmerveda förbi Lappuddens friluftscenter bildar den en enda sammanhållen sträckning på Nordingråhalvön.

Världsarvsleden är passande om man vill vanda i världsarvets kärna och se Nordingrås vackraste vyer och pittoreska platser. Tack vare att leden till stor del följer och korsar små vägar kommer man lätt till och från de olika etapperna som är lämpliga dagsutflykter. Leden går avsiktligt förbi platser med service sommartid såsom bed & breakfast och kaféer samt sevärdheter.

Broschyren ”Världsarvsleden”, som finns att köpa för en billig penning på Lappudden och vid lokala serviceställen samt på turistbyråerna i Nordingrå och Kramfors, beskriver ledens olika etapper.

Kontakta turistbyrån i Nordingrå eller Kramfors innan ni går ut efter leden, avverkningar och andra händelser kan påverka framkomligheten efter leden!

AGMA Forntid & Äventyr AB
Destination Höga Kusten

www.hogakustenleden.se
Plats: Höga Kusten, Ångermanland, Sverige
Bilden tagen: 6 november 2012
Kommentarer
15 maj 2020 08:59
Världsarvsleden administreras och sköts av den ideella föreningen Världsarvsledens Vänner sedan 2015. Broschyren/vikkartan Världsarvsleden finns att hämta gratis i butiker, infopoints, Skule Naturum och turistinformationer runt om i Kramfors området. Hemsida med kartor och information: https://www.varldsarvsleden.nu
6 jan. 2011 18:59
Så vackert!
Av Mjorumm
10 feb. 2010 22:20
Intressant läsning och en vacker bild denna led skulle vara så fin att gå

Res till Höga Kusten