Visningar: 438

I väntan på postbåten

Mannen satt lugnt och inväntade postbåten. Havet steg och sjönk med flera meter för varje våg och att lägga till var fullständigt omöjligt.
Mjölkkrukorna fick istället transporteras ut till postbåten genom att de helt sonika kastades i sjön, fastbundna i en lina.
En äldre kvinna skulle också med båten, men här krävdes en annan taktik - hon försågs med en lina om livet, postbåten passade på vågorna och gick så nära den kunde varefter några starka karlar tog tag i kvinnan och helt enkelt kastade henne ombord när båten red in på en våg. Hon dunsade ner på däck men fallet mildrades när starka armar fångade upp henne. Ögonblicket efteråt hördes det omisskännliga brakandet då en bräda i bordläggningen knäcktes mot klipporna. Men tanten var ombord...
Plats: Färöarna
Kommentarer
Av Cecco
9 aug. 2007 11:43
VIlken härlig bild! Har också åkt postbåt på Färöarna men då var vädret betydligt lugnare. Var där en vecka och det regnade bara en gång och blåste knappt något. Fick inte uppleva det dramatiska vädret men landskapet är ju minst sagt dramatiskt ändå på Färöarna. Tack för att du delar med dig av dina vackra bilder!
26 juni 2007 21:40
Vilken dramatik och intressant historia kanon blid
Av Lotz
15 okt. 2006 13:02
Underbar bild! Trots att det inte ser speciellt gästvänligt ut blir jag sugen på att åka dit!
Av Crista
27 sep. 2006 21:38
Skön bild, kul och intressant berättelse också.

Res till Färöarna