Sol & Weekend

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: danielnilsson, medlem sedan 2010
Foto: babbo, medlem sedan 2006
Hösten är perfekt för att besöka storstäder på, och reser du till de södra delarna av Europa är det fortfarande behagliga temperaturer och sol. Här tipsar vi om tre städer du kan resa till i höst om du som vi gärna kombinerar sol och storstad.

Om du tar en långhelg i Palma, Rom eller Lissabon i höst behöver du inte packa ner en massa varma kläder, och får då mer plats till allt det nya du kan handla när du är där. Att de här tre städerna också kan fresta med fantastisk mat gör att en tur hit står högst upp på önskelistan i höst.

Lissabon – här får du mycket för pengarna

Huvudstaden i Portugal ligger på Atlantkusten och i höstmånaderna september till november ligger temperaturerna på mellan 17 och 26 grader. Detta tycker vi nordbor är ganska behagligt i utbyte mot regnet här hemma. Vill du shoppa har Lissabon ett stort utbud av allt från lyxbutiker till kända klädkedjor, och inte minst många spännande marknader. Feira da Ladra är den mest populära loppmarknaden, och här finner man allt från kläder till hushållsprodukter. Gillar du att gå runt på olika matmarknader och smaka på de lokala specialiteterna skall du sikta in dig på Mercado da Riberira. En mat- och fiskemarknad som har sina rötter på 1800-talet. Lissabon är också en billig hotellstad och här kan man unna sig att bo lite extra bra utan att det behöver ta så stor del av resebudgeten.

- Resor till Lissabon

Palma – mat och shopping i världsklass

Palma som ligger på Medelhavsön Mallorca är ett resmål man kan besöka hela året, och på hösten kan du förvänta dig temperaturer mellan 15 och 27 grader. Perfekt väder för att spatsera runt på Palmas smågator, shoppa och inte minst äta god mat på en av Palmas många tapasrestauranger. Vill du ta en paus från shoppingen kan du ta med bikinin och lägga dig på stranden i någon timme om vädret tillåter. Shopping finns i alla prisklasser, från lyx till budget och på lördagar är det marknad. Vill du inta middagen på en fin uteservering finns det många bra restauranger i hamnområdet, eller om du fortsätter vidare österut kommer du till den lilla fiskebyn Portitxol som idag är ett hippt område med massor av restauranger, kaféer och barer.

- Resor till Palma

Rom – italienskt lyxliv

Hösten är otroligt vacker i Rom, och med temperaturer mellan 10 och 25 grader är det perfekt väder för att utforska byns många sevärdheter, utan att det blir för varmt som det kan bli på sommaren. Många av sevärdheterna har gångavstånd från varandra, och på vägen från den ena till den andra är det väldigt lätt att stanna för en god espresso eller lite italiensk glass. Ilalienarna är som känt väldigt glada i mode och klär sig ofta väldigt fint, och det finns naturligtvis ett stort utbud av butiker med kända, italienska lyxmärken som Prada och Armani. Blir det för dyrt för dig kan du hellre sätta kursen mot Via Cola de Rienzo som är en väldigt bra shoppinggata med lite mer humana priser. Rom har självklart också många marknader, och en väldigt populär loppmarknad är Porta Portese som arrangeras varje söndag. Bege dig gärna till det mysiga området Trastevere med sina små torg och många bra restauranger när det är dags för middag.

- Resor till Rom

Jämför hotellpriser

Spara pengar genom att boka ditt hotellrum via jämförelsetjänsten. Där hittar du bästa pris från ledande aktörer som Booking, Hotels.com, Sembo, Travellink med flera:
- Jämför hotellpriser


FlygbiljetterPopulära hotellWeekendpaket

Om Lissabon Portugal

Portugals huvudstad Lissabon är en pittoresk hamnstad med de centrala delarna vilandes på sju kullar. Här finns ett spännande kulturliv, labyrintlika gränder, shopping och gamla spårvagnar. Det är nära till badorterna Estoril och Cascais.
Historia
Arkitektur
Weekend
Storstad
Nattliv
20°
Klimat i september
Elevador de Gilda
1 / 36
Mosteiro dos Jerónimos
3 / 36
Utsikt över Lissabon
4 / 36
Rundtur i Lissabon
5 / 36
Utsikt över hamnen i Lissabon
7 / 36
Sjöfararmonumentet
8 / 36
Borggården Castelo São Jorge
11 / 36
Utsikt över Baixa från Castelo São Jorge
12 / 36
Costa de Caparica
13 / 36
Lissabonsk Patina
15 / 36
Utsikt över Baixa från Castelo São Jorge
16 / 36
Utsikt från Sao Jorge
18 / 36
Discoveries Monument
19 / 36
Mosteiro Dos Jerónimos
21 / 36
Lissabons sluttningar
22 / 36
Fästning från 1200 talet
23 / 36
Elevador de Santo Justa.
24 / 36
Igreja de Sao Vicente de Fora
25 / 36
Estrela basilikan, Lissabon
28 / 36
Små gränder i lissabon
29 / 36
Parc Eduardo VII
30 / 36
Praca de Comércio
33 / 36
Castelo São Jorge
34 / 36
Utsikt över Lissabon
35 / 36