Shopping i Berlin

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Berlin har fantastiskt bra shopping. Kombinerat med billiga flygbiljetter och fina hotell för en billig peng är det ett perfekt resmål för en shopping-weekend.

På bara några få år har Berlins popularitet skjutit rakt i toppen, och vi är helt eniga med att det här är den hetaste staden du kan resa till i år. Berlin har allt du behöver för den perfekta storstadsweekenden, och om det är shopping du är ute efter har du kommit till rätt plats. Här är några av våra bästa shoppingtips.

Stort varuhus som har allt

KaDeWe, en förkortning av Kaufhaus des Westens, är ett enormt varuhus i stadsdelen Schönenberg. Det är faktiskt det näst största varuhuset i Europa, bara slaget av Harrod´s i London. Väldigt många av butikerna här är av det dyrare slaget och är det exklusiva varumärken du är ute efter är det hit du ska åka. De är också kända för våningen med mat, Feinschmecker Etage, fyllt till bredden med gourmetmat. En perfekt shoppinglunch är champagne och ostron i en av de många champagnebarerna.
Vad: Tauentzienstraße 21-24
Läs mer om KaDeWe här.

Spännande loppmarknad

Mauerpark är en stor och fullpackad loppmarknad i stadsdelen Prenzlauerberg där du kan köpa allt mellan himmel och jord, men de är speciellt bra på trendiga accessoarer. Här kan du verkligen hitta fina guldskatter om du bara har tid till att leta. Kommer du hit precis innan stängning får du oftast sakerna till ett bättre pris – men då kan alla de bästa sakerna redan vara borta. Här har de öppet varje söndag från 8 till 18.
Var: Bernauer Straße/Eberswalder Straße

Vintage när det är som bäst

Berlin är full av bra vintagebutiker, men en av de bättre heter “Made in Berlin” och finns faktiskt på två platser i stan. Man kan lätt säga att butikerna är ett mekka för vintage-shoppare, och här finner du till exempel kultklassiker som Nike, Adidas och Lacoste för att nämna några. De har också ett enormt utbud av skor, så här borde du ge dig själv tid att leta igenom det stora utbudet. Det är svårt att gå tomhänt härifrån.
Var: Neue Schönhauser Strasse 19 och Friedrichstrasse 114a

Shoppinggatan för den ungdomliga

De övre delarna av Kurfürstendamm och den närliggande gatan Tauenzienstraße lockar till sig många ungdomar med sina kända kedjor som säljer trendiga kläder till bra priser. Här ligger till exempel H&M, Benetton och Zara sida vid sida. Här ligger också många outlet-butiker med kända lyxmärken som Chanel, Hermés och Jil Sander. Går du in på en av de många sidogatorna här finner du också allt från de vanligare butikerna till de lite mer exklusiva butikerna.

Marknader för allt och alla

Är du ute efter hantverk och konst ska du åka till marknaden Winterfeldtmarkt, i närheten av Nollendorfplatz, som har öppet onsdagar och söndagar. Spännande varor och de bästa priserna har de på den berömda turkiska marknaden som har öppet torsdag och fredag från 11 till 18. Du finner den på gatan Maybachufer i stadsdelen Kreuzberg. Är du en bokmal ska du sätta kursen mot bokmarknaden på Bodemuséet på gatan Bvd. Unter den Linden som har öppet lördag och söndag från 11 till 16. De bästa antikviteterna, men också konst och böcker, finner du på Kunstmarkt på Straße des 17. Juni i området Tiergarten. Här är det marknad varje lördag och söndag från 11 till 17.

Så tar du dig hit och runt

Det går snabbt att flyga till en av Berlins två flygplatser Tegel och Schönenfeld. Det går direktflyg från flera platser i landet. Berlin är en enormt stor stad så du gör dina fötter en tjänst genom att ta tunnelbanan eller buss istället för att gå från den ena stadsdelen till den andra. Köp ett “Welcome Card” på turistinformationen så reser du gratis med kollektivtrafiken och får dessutom rabatt på många restauranger och muséer.

Här finner du fler weekendresor.


Billiga flygbiljetterPopulära hotell

Om Berlin Tyskland

Berlin är en levande stad med en spännande historia, mycket kultur och ett livligt nöjesliv. Det är också en av Europas billigaste huvudstäder och här finns gott om shopping för den som vill. Några kända sevärdheter är Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie och Förintelsemonumentet.
Historia
Konst
Nöjespark
Arkitektur
Weekend
Storstad
Nattliv
19°
Klimat i september
Kväll vid Brandenburger Tor
1 / 34
2 / 34
3 / 34
Checkpoint Charlie
5 / 34
Gamla Riksdagshuset
6 / 34
på gräsmattan framför riksdagshuset
7 / 34
Brandenburger Tor
14 / 34
Höst i Tiergarten
15 / 34
East Side Gallery
19 / 34
Schloss Charlottenburg
26 / 34
Vegetarisk korv
27 / 34
Ockuperat i Öst
28 / 34
Holocaust Mahnmal
29 / 34
Utsikt över Berlin
30 / 34
Bebelplatz i Berlin
31 / 34
Utsikt från Tv-tornet
32 / 34