Här skiner solen längst i höst

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Vi är mitt uppe i den svenska högsommaren och många har gått på en välförtjänt semester. Kan du inte få nog av sol och värme så finns det flera resmål som har lång sommarsäsong. Här är resmålen där solen skiner riktigt skönt även i september och oktober.

För många passar en charter under hösten bättre än på sommaren. Har du svårt för högsäsongens hetta så ligger temperaturerna lite lägre då. Trots det har havet hunnit bli rejält uppvärmt så du kan se fram emot många sköna dopp i de salta vågorna, framförallt i september. Precis som på våren är det färre resenärer som trängs på stranden, vid buffén och i köerna till sevärdheterna. Dessutom ligger priset ofta lite lägre mellan sommarlovet och höstlovet. Här får du resmålen där solen fortfarande skiner i september och oktober.

Kreta är Greklands populäraste ö

Den grekiska ö-världens favorit Kreta lockar med sköna badorter som Chaniakusten, Rethymnon och Agios Nikolaos. Största sevärdheten är det gamla Knossos-palatset. Missa inte heller att smaka på något så grekiskt som tzatziki, gyros, souvlaki och moussaka på en mysig taverna vid stranden. I september har Kreta en temperatur på mellan 24 och 27 grader i luften och i vattnet är det runt 20 till 24 grader.


Charter till Kreta i september och oktober

- Fler charterresor till Kreta


Cypern lockar med Europas renaste vatten

Cypern lockar med sol, fina stränder och populära badorter som Ayia Napa, Fig Tree Bay, Larnaca och Pafos. Det är varmt och skönt i luften, vad sägs om mellan 28 och 32 grader? Här finns dessutom Europas renaste vatten med uppåt 26 härliga grader. Förutom mycket sol så kan du dyka, åka på båtutflykt, gå på vinprovning och upptäcka många sevärdheter, som till exempel Troodosbergen.


Charter till Cypern i september och oktober

- Fler charterresor till Cypern


Rhodos är en grön och het ö i Grekland

Rhodos är grönast och varmast av de största grekiska öarna och lockar med mellan 25 och 29 grader. Rhodos stad, Faliraki, Kalithea och Ixia hör till några av de bästa badorterna. Stränderna är fina och du badar i vatten med sköna temperaturer mellan 23 och 25 grader. Under din Rhodos-resa är den mysiga byn Lindos ett måste, och då även en tur upp till vackra Akropolis med sina anrika ruiner och hänförande utsikt.


Charter till Rhodos i september och oktober

- Fler charterresor till Rhodos


Alanya lockar mest på den turkiska rivieran

Alanya ligger på den turkiska rivieran och är en av landets största badorter. Här får du sköna stränder, bra shopping och ett hett nattliv. Missa inte heller att besöka den 700 år gamla fästningen. Under hösten lockar Alanya med mellan 22 och 28 grader. Turkiet är även känt för sina sköna hamam och lyxiga all inclusive-hotell.


Charter till Alanya i september och oktober

- Fler charterresor till Alanya


Side är en barnvänlig semesterort i Turkiet

Side är en barnvänlig pärla på den turkiska rivieran, mellan Antalya och Alanya. Det är en perfekt badort med mellan 22 och 29 grader varmt under hösten. Här får du mycket charm, två fina badstränder, en lång strandpromenad och bra shopping i gamla stan.


Charter till Side i september och oktober

- Fler charterresor till Side