Europas bästa outlets

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Chic Outlet Shopping
Gillar du exklusiv shopping? Vi guidar dig till fem outlets i Europa där du kan shoppa loss till betydligt lägre priser än i de vanliga butikerna.

Gillar du att göra ett klipp? Då är outletshopping något för dig. Här säljs, kläder, skor, accessoarer och andra varor till kraftigt nedsatt pris och du kan lägga vantarna på något läckert från lyxiga märken som Prada, Versace, Michael Kors och Armani som du kanske inte skulle unna dig annars. Ofta handlar det om provkollektioner, andrahandssortering eller sådant som bara blivit över. Priserna är ofta riktigt bra med mellan 30 – 70 procents rabatt. Här tipsar vi om fem outlets i Europa.

1. Bicester Village – Storbritannien

I Bicester Village kan fashionistan fynda Michael Kors eller Alexander McQueen och du kan också lägga vantarna på sportkläder från The North Face eller de numera klassiska stövlarna från UGGS Australia. Allt till bra priser så klart! Den stora outleten har mängder av olika outletbutiker med bland annat kläder, skor och kosmetika. Bicester Village, som är en del av kedjan Chic Outlet Shopping, ligger cirka 1,5 timme nordväst om London. Läs mer på bicestervillage.com

Så tar du dig hit:
Du tar dig lätt till London med någon av de många direktflygen från Sverige och väl i Storbritannien finns flera sätt att ta sig till Bicester Village. Det finns en shoppingbuss som avgår varje morgon från Victoria Coach Station i London. Den plockar även upp gäster på vissa hotell i centrala London. Du kan också själv ta tåget från Marylebone till Bicester North för att sedan åka vidare med köpcentrets anslutningsbuss.

2. Foxtown – Schweiz

Du som planerar att bila i Europa i sommar vill kanske planera in ett stopp på outletcentret Foxtown som ligger i den lilla staden Mendrisio i södra Schweiz, nära gränsen till Italien. Här hittar du kända märken med 30 – 70 procents rabatt jämfört med ordinariepris. Det finns allt från lyxmärken som Versace och Prada till butiker som Esprit, Replay och United Colours of Benetton. Mer information och öppettider på Foxtown.ch.

Så tar du dig hit:
Det är lättast att ta sig till Foxtown med egen bil, även om det finns andra möjligheter. Adressen är Via A. Maspoli 18 i Mendrisio och det ligger ungefär 1 timme norr om Milano. Det finns direktflyg från Sverige till Milano och Bergamo i Italien.

3. La Vallée Village – Frankrike

I La Vallée Village finns 90 olika boutiquer att välja bland och här varvas lyxmärken som Armani med sportbutiker som Puma och Nike. Något för alla smaker helt enkelt. Dessutom finns skor, accessoarer och en hel del annat. Shoppingen ligger cirka 35 minuter öster om Paris och det är även nära Disneyland, så varför inte kombinera de två om du reser med familj. La Vallée Village är en del av Chic Outlet Shopping, precis som Bicester Village i Storbritannien. Mer information och öppettider finns på lavalleevillage.com/en.

Så tar du dig hit:
Flyg till Paris och utgå därifrån för en dag fylld av shopping. Från centrum kan du exemeplvis ta RER-tåget som stannar på Val d'Europe/Serris Montévrain station och sedan promenerar du 10 minuter till hållplatsen för shoppingcentrets anslutningsbuss. Det finns även en direktbuss från Place des Pyramides i centrala Paris.

4. Serravalle Designer Outlet – Italien

Italiens första outlet är även det största i Europa med 180 butiker fyllda med allt från kläder och skor till handväskor och heminredning till 30 – 70 procent lägre pris än vanligt. Serravalle Designer Outlet ligger, som namnet antyder, i Serravalle Scrivia ungefär 1 timme söder om modestaden Milano och här kan du frossa loss bland märken som Dolce & Gabbana och Hugo Boss. Mer information och öppettider hittar du på mcarthurglen.it/serravalle/en.

Så tar du dig hit:
Du flyger direkt från Sverige för att ta dig till Milano och landar då på Milanos flygplats eller i Bergamo. Det finns en direktbuss från centrala Milano, men du kan också ta dig till shoppingen med egen bil. Adressen är Via della Moda, 1 i Serravalle Scrivia.

5. Stockholm Quality Outlet –Sverige

Du behöver inte åka utomlands för att outletfynda! I Barkarby utanför Stockholm finns en schyst outlet med 50 butiker och runt 100 varumärken. Precis som i vanlig ordning är det mellan 30 – 70 procents rabatt och här har du dessutom möjligheten att shoppa svensk design som Acne, Filippa K och Odd Molly, till lägre pris. Här finns också jättar som Hugo Boss och Tommy Hilfiger. Mer information finns på qualityoutlet.com.

Så tar du dig hit:
Stockholm Quality Outlet ligger cirka 30 minuter nordväst om Stockholm. Du kan ta dig till Stockholm Quality Outlet med pendeltåg och buss, byt i Jakobsberg eller Barkarby och ta dig vidare med buss. Adressen är Majorsgatan 2 i Järfälla, för dig som kommer med bil.


Hitta flyg

Femstjärniga hotell