Charmerande Danmark

Annebente
Medlem sedan 2014, besökt 25 länder

Foto: VisitDenmark.com
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Legoland.dk
Nöjesparkerna ligger som ett pärlband på rad och ger alla barn oförglömliga upplevelser. Små mysiga byar med trånga gator, blomster, gästfrihet och trevliga danskar hittar du vart du än vänder dig. I de stora städerna kan du uppleva ett pulserande uteliv och spännande shopping. Vi får inte heller glömma de milslånga sandstränderna med mjuk och dejlig sand som finns runt kusterna.

Allt detta och mer än så får du i Danmark. Oavsett var i landet du väljer att bo är det aldrig långt till närmaste attraktion eller sandstrand.

Nöjesparker

Danmark har många nöjesparker. Legoland, Djurs Sommarland, Fårup Sommarland - bara för att nämna några av de största. Landet är som en stor lekplats, och förutom de stora nöjesparkerna finns gott om lekplatser och parker som passar barnfamiljer utmärkt. Karuseller, berg- och dalbanor, vattenland, djurparker och allt som gör det skoj för barnen hittar du på kort avstånd från de flesta städer i Danmark. Alla parker har också tänkt på de vuxna och skapar en miljö där även de ska trivas när barnen leker.
Hotell runt Legoland

Idylliska småbyar

Skagen som ligger längst norrut i Danmark är en idyllisk pärla, omringat av hav och sand. Här kan du ta livet som det kommer i lugn och ro. Slappna av med en kall dricka på bryggan eller hyr en cykel och utforska de vackra omgivningarna. När solen skiner kan du njuta på sandstranden, här finns det gott om plats för alla oavsett om du vill bada, sola eller bara gå en skön promenad längs stranden.
Hitta hotell i Skagen

Ebeltoft som ligger längst österut på Jylland är känt för sin mysiga atmosfär med smala kullerstensgator och korsvirkeshus. Detta är en riktigt dansk småstadsidyll. Längs med stadskärnan ligger den långa badstranden och många spännande attraktioner.
Hitta hotell i Ebeltoft

Storstäder med charm

Köpenhamn är Danmarks huvudstad och ett måste för dig som gillar storstadslivet. På sommaren är det liv och rörelse i city då butiker och restauranger flyttar ut på gatorna. Ta med dig plånboken och kreditkortet så kan en sväng på Ströget resultera i många fina inköp. Längs med den charmiga hamnen, Nyhavn, ligger nya och gamla båtar och uteserveringarna vägg i vägg. Njut av ett avbrott i storstadspulsen med god mat och dryck mitt i Köpenhamns centrum.
Hitta hotell i Köpenhamn

Århus som ligger på Hylland är en spännande storstad med ett stort kulturutbud, fantastisk shopping och många mysiga restauranger. Här har du också gångavstånd till stranden så att du kan ta dig en paus från storstadslivet och dyka ner i Kattegatt om sommarvärmen infinner sig.
Hitta hotell i Århus

Stränder så långt ögat når

Oavsett var du är i Danmark är det inte långt till närmaste strand. I området runt Köpenhamn finns det många stränder med plats för alla. Längs Danmarks västkust är det milsvis med sandstränder. På soliga dagar är det perfekt för sol och bad. På blåsiga dagar är det en upplevelse att se havets vågor rulla in. På många ställen kan du också köra bil på stranden.

Så bor du i Danmark

Danmark är känt för dess krogtraditioner. Krogarna ligger ofta lite utanför tätbebyggelsen i mysiga omgivningar. Dansk service och både restaurang och hotell i en härlig mix. Du kan också välja att bo på ett slott eller en dansk herrgård. Över hela Danmark finns gott om resorts som ger hela familjen en härlig upplevelse och skön övernattning. Lalandia är en av de största resorten och finns både i Billund, vid Legoland, och i Rödby, ett par timmars körning söderut från Köpenhamn. Här finns både bad- och lekland, träningscenter, restauranger och tillräckligt med aktiviteter för att alla ska få sin drömsemester tillsammans. När barnen trivs kan du vara säker på att de vuxna också gör det.

Så kommer du till Danmark

Det enklaste sättet för dig som bor i södra Sverige är att köra bil och sedan ta färja eller Öresundsbron från Malmö till Köpenhamn. Stena Line trafikerar Göteborg - Fredrikshamn och Varberg - Grenå. I Helsingborg tar du enkelt färja med Scandlines över till Helsingör. Om du flyger finns det flygplatser i Köpenhamn, Billund, Årjhus eller Ålborg.

Sök flyg till Danmark
Sök hotell i Danmark


Flyg till Danmark

Flyg till Danmark