7 skäl att besöka New York i vår

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: sallskapet, medlem sedan 2008
Foto: sperlbauer, medlem sedan 2006
En av världens häftigaste städer har inga problem med att locka besökare och är ett trevligt resmål året om. Men som så många andra platser blommar New York upp på våren och dessutom är dollarn fortfarande låg. Här listar vi 7 anledningar att sätta kurs västerut.

Våren är här och i New York kan temperaturerna bli sommarvarma tidigt. Här ger vi dig 7 skäl att besöka New York den närmaste tiden.

1. Takterrassernas tid är här

Vår på Manhattan innebär att takterrasserna öppnar upp sina dörrar efter vintern. Vad kan passa bättre i en stad full av skyskrapor än att dinera på hög höjd? 230 Fifth har en välkänd och populär terrass som ligger på adressen med samma namn.

2. Det är grönt i parkerna

Central Park, Bryant Park, Hudson River Park… Välj din favorit och ta med en vän och en picknickkorg till en vårfin park. Om du vill se mer av enorma Central Park kan du hyra cykel vid Loeb Boathouse Parking på East 74th Street, varje dag från mars - oktober.

3. Ninth Avenue blir ett matmecka

Den 15 -16 maj bjuder Hell's Kitchen in till en internationell matfestival. En höjdpunkt för alla matälskande New York-bor och besökare. Matkalaset håller hus på Ninth Avenue, mellan 42nd - 57th Street.

4. En ny baseballsäsong startar

Baseball är en viktig ingrediens i den amerikanska livsstilen och i april drar säsongen igång. Du behöver inte vara ett hängivet fan för att uppskatta en match, välj om du vill heja på Yankees eller Mets och ladda rejält med skräpmat.

5. Du kan loppisfynda i solen

Vårvärmen gör det också roligare att gå på loppis. Hell's Kitchen Flea Market på West 39th Street, mellan 10th och 11th Avenue, är ett schyst alternativ. Här kan du hitta allsköns smycken, kläder och prylar. Öppet 9-18 varje lördag och söndag.

6. Det blir dans-yra på Broadway

Den 22 maj förvandlar 10 000 dansare gatan till ett enda stort dansgolv i en mängd av stilar. Dansparaden startar på Broadway, mellan 6th och 7th Avenue och fortsätter ner till Thompkins Square Park. Där blir det sedan gratis lektioner och uppvisningar.

7. Solen skiner på Staten Island-färjan

Staten Island-färjan är gratis och har täta avgångar från hamnen i Battery Park. Under den lilla resan över till Staten Island hinner du sola dig och se bland annat Frihetsgudinnan glida förbi.

Vårtips: Promenera mera!

Martin, som går under namnet Sallskapet på Reseguiden, har bott i New York och har koll de bästa rundorna. Packa promenadskorna och kolla in Martins favoritpromenader här.

Bra länkar för att hålla koll på New York:
Nycgo.com
Time Out New York
Ett annat New York – kul och annorlunda tips

Nyfiken på New York? Resor och inspiration här.

Flyg till New York

Fem-stjärniga hotell i New York

Fler New York-hotell i alla prisklasser här.

Om New York New York, USA

Staden som aldrig sover - New York med Manhattan i spetsen är mångas favoritstad med en puls och ett utbud som slår det mesta. Central Park i mitten kantas av raka gator fyllda av skyskrapor med butiker, restauranger, företag och bostäder. Alla delar med sin charm och sitt utbud.
Nöjesliv
Konst
Kultur
Weekend
Storstad
Nattliv
Shopping
26°
Klimat i september
Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53