Sulawesi

14 aug. 2015 12:24
Visningar: 432
Hej,
Någon som har tips på resmål, resort, fina stränder på Sulawesi.
Vi reser med barn på 4 och 12 år så vi är väl mest intresserade av tips på resmål som lämpar sig för familjer och som inte innebär för mycket tidskrävande transporter. Budget eller lite lyxigare spelar ingen roll. Vi gillar alla att snorkla så finns det tips på resort med rev tillgängliga från stranden så är det ett plus. Vi planerar att resa under vår sommarsemester, dvs. någon gång under juni till augusti.
Vi tar tacksamt emot även andra idéer om resmål i asien som passar under vår sommar. Bali och Giliöarna har vi besökt, men testar gärna andra intressanta resmål.
Tack på förhand!
Tina
15 aug. 2015 10:38
Bunaken är fantastiskt och ganska enkelt att ta sig till. Man flyger till Manado. Vissa stränder är väldigt fulla av skräp eftersom det ligger en soptipp på fastlandet, så det bästa är nog att inte boka i förväg, utan kolla runt lite. Snorklingen där var fantastiskt och vattnet sååå klart.

Mitt andra tips är Togean Islands. Dit är det däremot lite knivigare att ta sig med lång båtresa. Fast här ÄR paradiset! Öde stränder, och superbra dykning och snorkling. Det är ungefär det som finns att göra där. Kanske kan resorten ordna turer i djungeln eller andra öar. Det finns inte direkt några restauranger, utan all mat serveras på resorten där man bor.
5 sep. 2015 00:07
Jag har kollat runt lite på bunaken och det ser helt fantastiskt ut. Eftersom vi reser med barn känns det skönt att boka i förväg, så frågan är om du har något tips...?