New York med en kompis

Av Sofie77
14 mars 2011 11:13
Visningar: 437
Jag och en kompis planerar för fullt att åka till New York i september. Ingen av oss har varit där och vi ser verkligen framemot en fantastisk resa.

Vi tittar just nu på flyg och hotell.
Vilket är smidigast, boka endast flyg nu och leta boende senare, eller ska man ta ett paketpris med flyg å hotell?
När man är ute och letar hotell, så får man välja mellan king zise eller 2 sängar, är sängarna så stora så man kan dela eller ska man välja 2 sängar?

Tack på förhand!
Sofie
Av Peter_o
14 mars 2011 17:55
Mycket är nog tycke och smak, men även King Size på sängarna tror jag inte garanterar att de är jättestora. Har hotellet att välja mellan Dubbelsäng, Queen Size och King Size så borde de ju vara acceptabla. Överlag så är rummen i New York små vilket kanske smittar av sig på sängarna.

Själv skulle jag inte drömma om att ta en paketresa, men det finns väl en fördel om resebyrån går omkull, då man kan få ersättning. Men bokar man själv och betalar hotellet på plats så finns ju inte det problemet.

Jag bokar alltså flyget först och hotellet därefter. Kriterie på hotellet är att det ska ligga nära tunnelbana samt ha (gratis) tillgång till internet. Helst ska det inte ha frukost på hotellet, men nu till våren har jag bokat ett sådant några dagar. Vem vet, jag kanske tycker det är bekvämt (men inte är det New York-stil).

/PeterO
Av Annl
17 mars 2011 09:35
Hej,

Min erfarenet är att det blir billigare att inte boka paket men det där får man ju kolla - ibland kan Expedia ha prisvärda paket med både boende och flyg.

Beträffande sängarna så skulle jag om man som du skall åka med en kompis välja två sängar. När vi är i NYC bor vi fyra personer i två sängar i ett rum men då är vi en familj med två barn och det blir ju en annan sak. Och det är precis som Peter skriver att hotellrummen på Manhattan i allmänhet är relativt små.

Och nu bör absolut bo på Manhattan tycker jag - det går att hitta prisvärt boende om man är ute i god tid eller hittar någon bra kampanj.

OCH, ni kommer att få en fantastisk resa, precis som du skriver att ni hoppas. NYC är så häftigt. Problemet när man varit där är att man hela tiden har en längtan tillbaka...
Av Peter_o
17 mars 2011 10:36
Obs att SAS har kampanjpris just nu. Du lär inte få en direktflygning från Arlanda nämnvärt billigare. (Med Delta Airline kan du nog få någon hundralapp billigare, men deras flygplan är också "billigare").

Just nu ara SAS priset 4.453 och Delta 4.996 kr för en resa i september.

/PeterO
Av Sofie77
18 mars 2011 08:22
Tack så mycket för svaren :)

Vi bokar nog ett sas-plan nu i helgen.
Av Peter_o
20 mars 2011 18:04
Jo, men den kanpanjen gäller inte i september, och de tvåhundra man tjänar (SAS kampanj går ut måndag 21/3) är det inte värt att få sämre komfort och sämre flygtid.

/PeterO
Av Sofie77
21 mars 2011 13:20
Vi bokade SAS i lördags, 4493 kr, fram och tillbaka. Ett helt okej pris för en vecka tycker jag.
Nu ska vi bara leta boende. Inte det lättaste.

/ Sofie
Av Peter_o
21 mars 2011 16:59
Du kanske sett vad jag rekommenderar? Seafarers på 15:e gatan. Enda nackdelarna är väl att det inte är gångavstånd från Times Square samt att de inte har frukostservering på hotellet. Men eftersom priset är klart lägre än flertalet andra så tycker jag det är bra. Se http://www.sihnyc.org/ Bokas via e-post. Kostar $140/natt (inkl allt utom om man vill ge städerskan några $) för ett dubbelrum med privat badrum.

/PeterO
Av Allic
21 mars 2011 19:42
lyckliga du som ska åka till NYC. Som tidigare skribenter redan sagt - man blir beroende!

Sist bodde vi riktigt bra i hörnet 5:th avenue / 28:th Street. Ganska små rum och lite "Fawlty towers" över det. Men absolut rent och fint. Läget var outstanding och priset är MYCKET bra för att vara så centralt. Ingen frukost på hotellet men ett helt suveränt frukostställe precis utanför hotellet som jag inte skulle ha velat vara utan för all hotellfrukost i världen.

Jag kommer absolut att bo på samma ställe nästa gång jag åker.
Hotellet ligger i princip granne med Empire state och T-bana finns runt hörnet.

www.thelathamhotel.com

Ha det bäst i världens bästa stad!

Allic
Av Annl
21 mars 2011 20:08
Hej igen.

Jag för min del bor med fördel högre upp i Midtown bland skyskraporna -där är riktigt fräckt tycker vi.

Ofta finns det specialpriser och kampanjer som gör att du kan hitta boende tlll schysst pris - förra sommaren bodde vi på Hilton vid 6 avenyn 57 gatan till ett riktigt bra pris och nu tlll sommaren skall vi bo vid 7 avenyn 57 gatan - också tlll helt OK pris.

Summa summarium så finns det ändå helt OK boende prismässigt att hitta!
Av Peter_o
21 mars 2011 20:09
Ja, Latham har suveränt läge, och priset är bara några få dollar mer än Seafarers per natt, men man verkar få se upp med dem om man vill ha två sängar i dubbelrummet.

/PeterO
21 mars 2011 22:50
7 avenyn och 57 är det samma hotell som Borat springer ut ifrån, Wellington? Där jag bott några gånger och det är perfekt, nära parken, times square och tittar man upp så ser man skyskraporna torna mot himlen. Fantastiskt. Ganska billigt också tror jag, iaf om man köper paketresa. Jag var i New York i höstas och jag längtar tillbaks redan.
Av Annl
22 mars 2011 06:11
Hej,

Ja. det låter som den beskrivningen stämmer och jag lyckades hitta ett hotell till helt ok pris och med takpool eftersom det är ett måste när man kommer till NYC i slutet av juli och jag minns hur varmt det var redan i början av juli.

Finns dessutom en hel del bra -och prisvärda - frukostställen runt omkring där och precis nedanför Applebutiken.