En massa frågor vad gäller resa med barn i Indonesien?

Av Tilda8
6 feb. 2010 18:45
Visningar: 1323
Nu har vi äntligen bestämt oss för att åka till indonesien 5-6 veckor i sommar. Men vi har en hel del frågor då vi åker med vår då 8 månader gamla baby. Är det dumt att ta med barnvagnen (har läst det på en del olika ställen)? Förslag på andra funktionella bärredskap? Funkar bärstol? Vi funderar på att besöka Lembongan. Bra vistelse med barn? Hur är det med hygienartiklar såsom blöjor eller tex barnmat? Finns det lättillgängligt att köpa överallt? Förslag på bra men billigt boende? Rekommenderas rum med AC eller räcker fläkt på rummet när vi har ett sådant litet barn med oss? Andra barnvänliga ställen att besöka på Bali? Tacksam för alla tips vi kan få!!
Mvh
Matilda
Av Lena23
6 feb. 2010 23:16
Vi var på Lembogan två nätter 2005 med 17 månaders baby - det funkade inte alls. Hotellen som låg i byn efter stranden ( Vi bodde på Bungalow nr 7 för noll och intet ), hade ingen AC, någon av dem. -läs 30 grader varmt nattetid - så vi stack därifrån ( och vi kollade verkligen ALLA ställen). - Vid nästa bukt fanns flera lyxresorter á 100 us dollar natten och det höll på att byggas mycket nytt på ön, så idag är det säker lättare att hitta fler ställen för övernattningar med medelklass standard. Vår dotter åt inte mat alls när det blev för varmt, och vi var ändock i Indonesien rätt länge- Vi valde därför att resa därifrån.
Ang. barnvagnen var det helt ok på Bali, men inte på Lembogan, då man mest gick längs med stranden -(och vadade upp till låren vid högvatten, då stranden var försvunnen av flod) ....
I övrigt gick det lätta att hitta blöjor på Bali: Hardys varuhus, fanns bland annat i i Singaraja, Sanur och Kuta - Joughurt var dyrt ( svenska priser), men det fanns på varuhusen. Vi hade grötpulver med oss för hela vistelsen, vilket var bra.
När det gäller barnvänlighet i den åldern, så är Bali perfekt- Många som vill hälsa och göra bekantskap med barnet. På den fronten var det inga problem. Vi hade rutten, - Sanur -Obud- Lovina- Candidasa - Kuta- Lembogan - Sanur och Kuta. Hoppas att ni får en trevlig resa