Borneo

Av Ninniw
4 mars 2015 12:35
Visningar: 716
Hej!
Vi är i planeringsstadiet för vår Borneo resa. Planet lyfter 13 augusti 2015 och vi landar i Kota Kinabalu där resan både börjar och slutar Vi har 4 underbara veckor att planera. VI är ute efter ett naturäventyr men även sol och bad semester. Vi behöver ingen lyx men åldern börjar ta ut sin rätt så lite bekvämt behöver vi numera ha :)
Vi vill gärna ha lite tips på aktiviteter på vår resa som ska innehålla dykning (har cert men endast 10-15 dyk som erfarenhet) orangutanger, både vandring och båtturer i regnskog för att se växter och djur, naturupplevelser, sköldpaddeön och allt annat som vi inte får missa!
Vi är tacksamma för alla tips vi kan få!
Av Ninniw
6 mars 2015 20:30
Tack för alla länkar :)
Dem är redan genom läst :D
Sökfunktionen är en underbar upptäckt ;)
Av Fizan
7 mars 2015 13:46
Älskar Borneo, vi var där i juli-14 i 3 veckor. Dykning gör ni i Semporna, helt fantastiskt, speciellt om ni har cert. :)

Orangutanger ser ni i sepilok men det är en turistfälla! Åk ut och bo i djungeln i stället. Vi såg en massa näsapor, krokodiler och andra små apor.

I KK där ni landar kan ni åka ut på båtutflykter till små öar, vill ni ha lyx så finns bra hotell för ok peng i Sandakan.

Bara att fråga på :)
/Sofia