Satsa på Malaysia i år!

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: mli83, medlem sedan 2007
Foto: tjommen, medlem sedan 2009
Foto: tjommen, medlem sedan 2009
Vill du vara säker på att få så mycket som möjligt för semesterkassan är Malaysia landet du ska välja i sommar.

Malaysia är landet som gäller i sommar enligt X-change's semesterindex för sommaren 2009. Valutakedjans undersökning tar hänsyn till 48 aktuella valutakursers förhållande gentemot den svenska kronan samt de olika länders prisnivåer för vanliga semesterutgifter.

Billigare än Thailand

Malaysia är billigare att semestra i än till exempel grannlandet Thailand som endast placerade sig på 9:e plats på semesterindex. Malaysias huvudstad Kuala Lumpur är dessutom känd som en av världens mest prisvärda hotellstäder.

Malaysia gränsar till Thailand i norr och Singapore i syd. Landet har både väst- och östkust samt hundratals tropiska öar förutom Borneo, som politiskt delas av både Indonesien, Malaysia och Brunei.

Shopping, lantlig idyll och ekoturism

Populära resmål på fastlandet på Malackahalvön inkluderar bland annat häftiga storstadsupplevelser och shopping i huvudstaden Kuala Lumpur eller lantlig idyll och mäktig natur bland småbyar och teplantage i Cameron Highlands, som ligger en bit inåt i landet. I nationalparken Taman Negara kan du uppleva 130 miljoner år gammal regnskog, och parken har blivit ett populärt resmål för ekoturism i landet.

Hundratals tropiska öar

Även om Malaysia kan erbjuda både storstadsupplevelser och djungeläventyr i världsklass handlar landet framför allt om sol och bad. Och det finns hundratals tropiska öar att besöka.

Västkusten
På västkusten ligger bland annat frihandelsområdet och forna piratön Langkawi, populära och livliga Penang med ett stort utbud av restauranger och nöjen, samt lilla och lugnare Pangkor.

Östkusten
Öarna på östkusten är generellt sätt mindre utbyggt än på västkusten och det sägs att det är här de bästa dyken finns. Öarna här har ofta en lugnare atmosfär, men också ett mindre utbud av restauranger och nöjen. Några populära öar längs östkusten är vackra Tioman, dykpärlan Redang och stillsamma och undangömda Sibu som är känd från teveserien Robinson.

De malaysiska öarna erbjuder strandliv för all smaker, vare sig du vill ligga hela dagarna till ända i hängmattan, dyka, snorkla, njuta av god mat och dryck på bra resturanger eller ha nära till ett stort och aktivt nöjesutbud. Tänk på att östkusten har monsun mellan november och februari. På västkusten regnar det lite då och då under hela året med den torraste perioden mellan maj och september.

Borneo
Borneo är världens tredje största ö och kan erbjuda urgammal regnskog, vilda orangutanger, äventyrliga nationalparker och sköna stränder. På den indonesiska delen av ön, Kalimantan, finns bland annat nationalparkerna Tanjung Puting och Sembangau där man kan få träffa orangutanger, både på rehabiliteringscenter och fritt i naturen. Regnperioden på Borneo varar från oktober till april, högsäsongen är från maj till september.


Hitta billiga resor, erbjudanden och inspiration på resmålssidan


Se undersökningen bakom semesterindex härHitta flygresan till Malaysia

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=4360244d58c6de8be2172aab90922a4a&site=reseguiden&javascript=1“”]

Om Malaysia

Malaysia är ett land som erbjuder allt från några av världens högsta byggnader till världens äldsta regnskog. Huvudstaden Kuala Lumpur lockar med shopping, öarna Langkawi och Penang med vita stränder och Borneo med djungel och orangutanger.