Stöd Ukraina

Tikkatours blogg

Torsdag 1 Mars 2012 - Kalutara

Mycket trevlig resa med lite av allt av Sri Lanka

Idag har vi precis avslutat en mycket trevlig rundresa p[ Sri lanka. Vi b;rjade dagen med att stiga upp tidigt p[ m[gronen, blev upph'mtade av v[r trevliga guide Tikka. Pratar flytande engelska och tyska f;r den som vill fr'scha upp sin skoltyska. Med ett alltid lika trevligt leende gav vi oss i v'g p[ en l[ng dags f;rsta resa. Vi stannade till f;r en f;rsta frukost (f'rsk ananas) och sedan b;rjade 'ventyret. Vi bes;kte elefantfarmen och fick se sm[ elefanter bli matade och sedan fick den som ;;nskade ta ett dopp tillsammans med elefanterna n'r de mogonbadade. Inget man kanske gjorde med tanke p[ att elefanterna gjorde sina behov i vattnet... Vi h;ll oss uppe p[ standen ist'llet. V[ [kter sedan vidare till Herbs garden, det kunde man gott varit utan. Mycket b'ttre var n'sta stopp, ett bes;k p[ en thefabrik, varmt och gott. H:jdpunkten f;r f;rsta dagen var bes;ket p[ Candy tempel. Perfekt attangerat och otroligt bra guide 'ven h'r. VI fick veta det mesta om buddismen och se det mesta, 'ven tanden...

Mot kv'llen v'ntade ett bra hotell med en helt OK middag, allt inkluderat i priset (frukost och middag ing[r - lunch betalar man sj'lv men det 'r rej'lt billig)

Andra dagen bj;d p[ en helt underbar t[gresa genon mellan berg och dalar. Tre timmar i ett underbart landskap d'r vi s'g theplockande kvinnor vatternfall och som sagt ett b;ljande gr;nt bergslandskap. {terigen lett av Tikka p[ ett lugnt och f;redom;ligt s'tt. Dag tre inleddes med en tidig morgon och ett be;sk Yala. D'r fick se elefanter, apor krokodiler och tro det eller ej, faktist en skymt av en leopard (bara rumpan f;r han l[g och vilade uppe i ett tr'd.) Om jag hade varit f[gelsk[dare hade alla de f[glar som var omkring oss r'ckt bara det. Det formligen vimlar av f'rggl'ada flygff'n h'r. F[r inte missas. Dagen avslutades med ett l'ngre bes;k p[ en liten or;d strand som bara Tikka hittade till.

5 av 5 m;jliga r'tt.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet