Vilken stad ska vi välja: Weekend i april?

16 jan. 2011 22:46
Visningar: 19772
Vi är tre par i 35-40 års ålder som ska på en weekend tors-mån. Vi har varit i Paris, London, Amsterdam, NY, Krakov, Rom, Barcelona, Prag, Budapest, Brussel, Madrid.
Funderar på Warszawa eller Moskva? Ngt annat tips? Gärna Italien!! Frankrike? Spanien!! Det måste absolut inte vara ngn jätte stor stad. Vi vill äta och dricka gott. Lite sightseeing, lite shopping. Och inga långa flygtider!!! Helst direkt från Köpenhamn; möjligen anknytning...
- Nej inte särskilt lätt har jag märkt!!
Av Alfva
16 jan. 2011 23:15
Warsawa var väl ett ypperligt förslag? Billigt, visserligen kanske maten inte är förstklassig överallt men en hel del godkända restauranger finns definitivt, bla på hotell Regina.

Vi var där i mars 2009 (om jag inte minns helt fel) och blev faktiskt positivt överraskade.

Annars Tallinn? Riga?
16 jan. 2011 23:32
Istanbul! Joo, lite längre flygtid, men sååå värt det!

Var där to-mån i december, helt underbart! Mysiga restauranger både uppe vid moskéerna o nere vid floden, samt på Taksim-sidan. Bazarerna, men framförallt gatorna runtomkring ar kul att gå på.. Vindlande gränder..ta en båttur för några kronor över till Asiatiska sidan..

Det går väl fortfarande att få bra flygpriser, vi betalade ca 1100 med Lufthansa, rekommenderar att bo på Sulthanamet-sidan, tycker vi bodde helt suveränt på Hotel Saphire för 60 Euro/natt,rum inkl. frukost och hämtning på flygplatsen, gångavstånd till allt, och hela gatan kantad av mysiga restauranger!

http://www.booking.com/hotel/tr/sapphire.sv.html?aid=311094;label=hotel-87820-tr-L_swtjaIk84R0BXwNYAfHQS2878020467;ws=&gclid=CIKzsquYzqUCFYgh3wodXScLmA
Av Trea
17 jan. 2011 12:54
Moskva är en spännande och intressant stad, om än ganska dyr. Om ni väljer Polen tycker jag att Gdansk är finare än Warszawa. En annan spännande och ganska exotisk stad i öst är Kiev.
Av Desires
17 jan. 2011 16:17
Kanske Florens, det är ju en fin italiensk stad med mycket kultur. Även Sicilien och staden Cefalu är ju jättemysig, eller kanske Kroatien; Split (så kan ni även ta er ut till öarna runt omkring där). Sardinien är också ett alternativ tycker jag, åk till Alghero med Ryan Air t ex, ni landar strax utanför staden och kan lätt ta er in dit. I Alghero finns en mycket fin gammal stad och en del shopping och sevärdheter. Själv skulle jag också kunna tänka mig att åka till Lissabon men har ännu inte varit där själv, det finns så många fina platser att se i Europa! Kan tyvärr inte säga om dessa har direktflyg från Köpenhamn...
Lycka till!
17 jan. 2011 19:30
Tack för tipsen!! Kollade Istanbul. Men det var väldigt dyrt? Konstigt! Kollar vidare!
Av Zahide
17 jan. 2011 19:38
Ljubljana!!
Har personligen inte varit där själv, men känner några som har varit där och bara hade positivt att säga.
Av Miliam
17 jan. 2011 20:56
Belgrad i Serbien kanske vore något.

Har varit där många gånger.
Det är en fin stad med bra shopping och härlig mat. Värt att se denna stad som lever hela tiden.

Ska man åka hit så är det helt klart våren som gäller och inte just nu. Flyg hit är väldigt billigt. Mellan 1000-1500kr tur/retur.

Belgrad o Serbien kanske inte låter så lockande men det är bättre än vad man kan tro. Så varför inte!
Av Hathor
17 jan. 2011 20:57
Prag,ni kommer aldrig att ångra er...............
Av U2
17 jan. 2011 21:19
Milano med Domen i centrum måste vara helt underbart i april med uteserveringarna längs gågatorna, sjäv var jag där i oktober. Direktflyg med bla SAS & Lufthansa.Tallinn kanske även kan vara nåt för er, boka in någon dag på SPA när ni ändå är där.
17 jan. 2011 22:33
Prag har vi varit i. Jätt fint! Likaså Milano.. Men det var så länge sedan...Serbien låter visst jätte intressant. Vi har vänner därifrån och min sambo har redan varit där. Men jag hade gärna åkt dit!!
Tallin... Absolut!! Kollar vidare!
Tack!!!
17 jan. 2011 23:28
Kairo, ok kanske inte så jädra nära men ändå, Så mycket att uppleva där och bästa maten finns på nya Four Seasons hotel och restaurang Aqua, så himla gott så jag skulle själv kunna åka dit igen bara för en weekend och bara för att få uppleva Aqua igen.
http://www.fourseasons.com/caironp/dining/aqua/
Mvh Eva
18 jan. 2011 09:10
Skulle satsa på Malta ganska nära och det finns både lågprisflyg och vanligt reguljärflyg dit dessutom brukar airtours ha långweekendresor dit kolla gärna det om det skulle vara ett alternativ.

Valletta som är huvudstaden på Malta är väl inte någon världsmetropol direkt men en fantastiskt mysig stad med tillräckligt med sevärdheter för att man inte ska få tråkigt,som grädde på moset så ligger Malta tillräckligt långt söderut för att man ska få en föraning om sommaren om man åker dit i april.
Mvh. Bosse.
Av Mpc
18 jan. 2011 09:29
Nu har du har fått tips på några trevliga städer att besöka så kommer jag med mitt åk till amsterdam och besök Anne Frank-huset, The Rembrandt House Museum, van Gogh-museum gå ut på restauranger och prova på RestaurantJordaan på Amsterdams bästa ristaffel och andra indonesiska specialiteter- ligger på Nieuwe Leliestraat 142
Av Fredros
18 jan. 2011 10:37
Det måste absolut inte vara ngn jätte stor stad. Vi vill äta och dricka gott. Lite sightseeing, lite shopping. Och inga långa flygtider!!!

Låter på mig som Ni skulle behöva komma till Tallinn !
Dessutom prisvärd mat,spaa,optiker,fotvård..
Gångavstånd till det mesta !
Man "badar" i en historisk miljö vart man går, många svenskminnen - Tallinn har ju tillhört Sverige i mer än 100 år !
18 jan. 2011 15:59
Kairo har vi varit i och Amsterdam har ett par av oss varit i. Malta låter jätte intressant... SKa kolla så det inte blir för lång flygresa... Tallin.. -Absolut!! Ska kolla det oxå! Tack!!!
Av Sugus
18 jan. 2011 21:53
Håller med Fredros, Tallinn har allt ni efterfrågar och flygtiden är kort!
Av Bengtar
18 jan. 2011 23:47
April - stad = Paris.
För det måste väl inte vara nåt som ni inte varit i?
19 jan. 2011 12:04
Knappt fyra timmar tar resan till Malta om ni tex. skulle resa med ryan air från skavsta eller sas från arlanda,biljetter med Ryan air finns från nån hundring tur och retur om man är flexibel med resdatumen och boende kostar knappt nåt alls jämfört med många platser ute i europa ett helt ok dubbelrum éller lägenhet med frukost kan man få från 1500kr veckan,sen finns det ju naturligtvis lyx för 5000kr natten också valet är ju fritt.
kolla boende här. http://www.sunhotels.net/
mvh. Bosse.
Citerat från merseburg:
Kairo har vi varit i och Amsterdam har ett par av oss varit i. Malta låter jätte intressant... SKa kolla så det inte blir för lång flygresa... Tallin.. -Absolut!! Ska kolla det oxå! Tack!!!
19 jan. 2011 19:27
Vi vill faktiskt till en ny stad!!

Laplander: Vi är ju skåååningar.. Flyger från Köpenhamn alt. Malmö. Tyvärr har ju Ryan air slutat flyga från Malmö! Känns ju lite som en omväg att flyga uppåt när man ska neråt.
Men tiderna var ändå ok till Malta: Ca 5.5h med mellanlanding (anslutning i Tyskland eller Brussel tror jag det var. Men ganska dyrt! Kollade lite på hotel... Vart ska man bo? (Gärna vid centrum).
Tack!!
19 jan. 2011 19:31
Solly... Såg din länk först nu... Ska in och kolla på sunhotels..
26 jan. 2011 14:10
sorry själv är jag mer än lovligt korkad ha ha! man kan ju inte utgå från att alla kan flyga från skavsta ha ha! nä bor ni i skåne får det nog bli en annan lösning,personligen brukar jag flyga från skavsta och de biljetterna är ju nästan gratis ibland under 500kr t/r,förvisso har vi också 30 mil till skavsta men jag har ju norrlandsmått vad gäller det där med avstånden he he!

Ha det gott mvh. Bosse.
Citerat från merseburg:
Solly... Såg din länk först nu... Ska in och kolla på sunhotels..
Av Sanoj80
26 jan. 2011 18:50
LISSABON!! Med versaler t o m. Underbar stad.
Av Elsat
3 feb. 2011 19:29
Bratislava är en mysig liten" stad, som ännu inte blivit så turistisk. Vi var där en vecka i somras och vi blev positivt överraskade. Vi åkte med Ryan air och bodde på ett jättebilligt öststatshotell som hette hotell "Kijev" . Helt okej!
Vill man kan man åka båt från Bratislava till Wien.
Av Babbo
4 feb. 2011 11:18
Jag tycker att ni ska fundera på Palma de Mallorca. Jättefint i april och stämmer bra med era önskemål om mat, shopping och en del sevärdheter.

Annars så fungerar alltid Dublin som weekend-destination!
7 feb. 2011 18:27
Tack för allas engagemang!!
Det blev Warszawa till slut: Hilton executive rum. Kan bli spännande och bo lite lyxigt.. Tar gärna emot tips om staden, sevärdheter, kanske ngn mysig restaurang?
8 feb. 2011 08:40
Hoppas ni får en bra resa mvh. Bosse.
8 feb. 2011 11:37
Hej-:)
Jag kan tipsa om Venedig i april, varmt&skönt, lagom med folk. Vi bodde i Lido de Jesolo, där var det ganska lugnt, inte så många resturanger att välja på men vi klarade oss på det som fanns.

Hoppas du hittar nåt..... Trevlig resa
Av Joakimn
8 feb. 2011 12:33
Malta. är mitt förslag.
Funderar själv på samma sak.
Men skulle vilja åka typ slutet av april/början av maj.
Tycker det låter kanon att resa till Malta då allt blommar o vattnet är c:a 22grader.
Malta är fullt med byggnader från 1000talet o har underbara matställen som serverar dagsfärsk fisk ect.
skall bara hitta ett weekendpaket för två vuxna+ två stora barn 12+15år
Så ..gärna info om detta
8 feb. 2011 13:44
synd Joakimn att ni har så långt till skavsta från göteborg tror ni har fem mil längre än vad jag har annars är ju Ryan air till Malta riktigt prisvärt, går ju ofta att få biljetter för kring tusenlappen/pax och ibland billigare än så dessutom är boendet på Malta verkligt billigt med europeiska mått, vi har åkt två pers dit med ryan och bra boende fyra nätter och betalat 2500kr för hela rasket vilket får anses som rena fyndet,men det är ju inte alltid de priserna finns så man får ju hålla koll efter litet lkampanjer.

Tydligen svårt med direktflyg från götet till Malta för vettiga pengar och ska man ändå byta flyg vete attan om jag inte hellre kuskar bil nån timme för att få direktflyg och spara 5000kr.

En aptitretare har du här he he! http://fiskeofritid.webs.com/reseberttelser.htm
Bosse.
Citerat från joakimn:

Malta. är mitt förslag.
Funderar själv på samma sak.
Men skulle vilja åka typ slutet av april/början av maj.
Tycker det låter kanon att resa till Malta då allt blommar o vattnet är c:a 22grader.
Malta är fullt med byggnader från 1000talet o har underbara matställen som serverar dagsfärsk fisk ect.
skall bara hitta ett weekendpaket för två vuxna+ två stora barn 12+15år
Så ..gärna info om detta
Av Joakimn
8 feb. 2011 14:56
Nice Laplander, en kanonbra reseskildring. Exakt vad jag vill ha fast weekend o för fyra..
Skall kolla hur långt det är till skavsta, runt 55mil tror jag. hmm tål att kollas upp/tack igen.
9 feb. 2011 16:50
Jag har ett passionerat förhållande till bubblor och har alltid älskat Paris...
Funderar därför på att kombinera Paris med Reims. Det smidigaste sättet att ta sig till Champagne, om man inte väljer att åka egen bil från Sverige, är att flyga till Paris och det finns ju fullt av lågpris alternativ till Paris. Just nu har även Eurobonus kampanj med poängresor för 15000 poäng tur och retur...

Från Paris skulle jag sedan sätta mig på tåget till Reims. Eventuellt hyra bil därifrån och köpa en karta som visar "Route Touristique du Champagnes". Har läst lite om detta på nätet och det verkar otroligt mysigt. Sedan kan man ju ta en dag i Paris också... Tycker detta helt klart skulle vara en resa med både shopping, god mat och speciellt god dryck ;-)

Sedan skulle jag också föreslå Bratislava eller Dubvronik... har inte varit på ena eller andra stället,
men det verkar vara två riktigt fina städer. Bratislava är väl ganska billigt också och perfekt att kombinera med Wien med ett avstånd på ca 6 mil. (Ryan Air brukar vara nästan gratis dit). Riga och Tallin brukar Ryan också flyga till otroligt billigt. Flyg och boende på 4-stjärnigt för kanske 500 kr per person för hela resan (sist jag kollade iaf)! Berlin brukar ju också vara billigt...

Hoppas ni hittar en riktigt bra resa!!
Av Sjalen
10 feb. 2011 12:03
Jag vet att ni redan bokat nu men till nästa gång vill jag rekommendera Verona!

Norditaliensk mat med gnocchi i tryffel och liknande, en av de största amfiteatrarna i världen ("Arena") samt en till amfiteater i romerska museet på andra sidan floden, trottoarer fulla av dolomitfossiler, fina kyrkor i massor (speciellt San Zeno), bra shopping om man gillar mode, allt på gångavstånd, dagsutflykter till antingen sjöarna eller Venedig, vindistrikten Soave och Valpolicella...

Annars tipsar jag om München eller Edinburgh (fast just april är inte idealiskt för den sistnämnda för det är rätt blåsigt - hellre sensommar/september).
Av Desires
10 feb. 2011 12:13
Verona lät trevligt - det ska jag själv ta i beaktande nästa gång vi ska iväg en weekend, har just bokat Budapest i början av april. Suveränt bra med detta reseforum, man får alltid så fina tips från alla reseglada medlemmar!!
10 feb. 2011 16:09
Blev så sugen själv efter jag skrev i din diskussion... Nu är Paris och Reims bokat med eurobonusresa 50% poängrabatt :-) Yippie! Blir en långweekend torsdag till måndag i mars :-)

Hoppas ni får en toppenresa också!
Av Tima
11 feb. 2011 13:53
Barcelona!
Staden har allt för stora och små - om ni har tur kan det bli sol och bad mitt i stan! :-)

Mvh
Tima
Av Babbo
11 feb. 2011 18:06
Citerat från travelfun:
Blev så sugen själv efter jag skrev i din diskussion... Nu är Paris och Reims bokat med eurobonusresa 50% poängrabatt :-) Yippie! Blir en långweekend torsdag till måndag i mars :-)!
Men detta är ju en rolig tråd :-)
Mitt förslag till TS var Palma de Mallorca. Blev sugen på att återvända. Nu har jag bokat en kortvecka dit i april.....;-)

Paris och Champagne är en bra kombination. Vi bodde på ett Gite i Champagne och fick helt underbar mat. Pratar ofta om det!
12 feb. 2011 17:43
En kopp varm choklad på kafé Wedel är nästan ett måste när man är i Warszawa! Jag kan inte tänka mig att åka dit och inte göra det! Det är ingen 'vanligt' varm choklad men konsistensen och smaken är mer som smält choklad! Fantastisk iallafall! :) Wedel är Polens mest kända chokladmärke.

En av mina favoritrestauranger är Oberza pod Czerwonym Wieprzem! De har god, bra och typisk polsk mat i en rolig atmosfär. Restaurangen har gammalt kommunist-tema, det syns på inredningen och inte minst på menyn.Rätterna har roliga namn. Bra priser också! Jag tror jag har några bilder därifrån på min sida. Du kan kolla på deras hemsida också. http://www.czerwonywieprz.pl/
Av Mizan
12 feb. 2011 23:27
Måste slå ett slag för min gamla hemstad. Antwerpen belgien. God öl, fina hus, trevligt folk, underbar kyrka, massiv diamant/guld gata som helt klart är värd ett besök. Blev Europas kultur huvudstad 3 år på raken nån ggr på 90-talet. Kan inte tänka mej en bättre stad för er..:):)
Av Hkn
13 feb. 2011 18:54
Lyon
Ni ville ju äta gott! Staden har kallats "home of modern gourmet cuisine" och det är inte utan anledning. Bocuse d'Or hålls här (ett besök på restaurangen "Paul Bocuse" är något ni inte glömmer). Dessutom är några av de bästa vindistrikten bara en kort hyrbilsresa bort (sikta på M. Chapoutiers cave i staden Tain).

Beirut
Mellanösterns Paris – vindistrikt i någorlunda närhet av staden, skidåkning på en dryg timmes avstånd och en multikulturell gryta som puttrar fint.

Reykjavik
Island är som en annan planet och numera går det att välja mellan ett antal hyggliga restauranger i staden.
Boka superjeep eller kör till Geysir och vattenfallet Skogafoss. Till och med en hästrädd stackare som jag, tycker att islandshästar bjuder på en komfortabel åktur, även när det går fort.

Å andra sidan – ska ni vara borta torsdag till måndag, kan ni ju alltid sikta in er på Chicago. Det går direktflyg dit med SAS och allt ni vill ha finns på promenadavstånd (vilket är sällsynt i storstäder).

Best,

:: håkan ::
15 feb. 2011 20:43
Kan verkligen hålla med: Vilken trevlig tråd det blev! Kul att även andra blev inspirerade att resa iväg en liten weekend. Nu har jag (vi) ju fått så många tips så det är bara att boka in fler turer efter Warszawa!! Tack snälla för alla tips!
16 feb. 2011 09:25
Ja du Håkan hur kunde jag glömma bort min absoluta favorit Island och Reykjavik ,finns hur mycket som hellst att uppleva där i hyfsad närhet till Reykjavik och förutom det du nämnt så är ju en tur till blå lagunen för litet relaxande i det varma goa termalbadet där verkligt ett måste!
Håller med om att det blev en rolig och inspirerande läsning det här,kul att kolla in alla tips och inspireras!
Citerat från hkn:
Lyon
Ni ville ju äta gott! Staden har kallats "home of modern gourmet cuisine" och det är inte utan anledning. Bocuse d'Or hålls här (ett besök på restaurangen "Paul Bocuse" är något ni inte glömmer). Dessutom är några av de bästa vindistrikten bara en kort hyrbilsresa bort (sikta på M. Chapoutiers cave i staden Tain).

Beirut
Mellanösterns Paris – vindistrikt i någorlunda närhet av staden, skidåkning på en dryg timmes avstånd och en multikulturell gryta som puttrar fint.

Reykjavik
Island är som en annan planet och numera går det att välja mellan ett antal hyggliga restauranger i staden.
Boka superjeep eller kör till Geysir och vattenfallet Skogafoss. Till och med en hästrädd stackare som jag, tycker att islandshästar bjuder på en komfortabel åktur, även när det går fort.

Å andra sidan – ska ni vara borta torsdag till måndag, kan ni ju alltid sikta in er på Chicago. Det går direktflyg dit med SAS och allt ni vill ha finns på promenadavstånd (vilket är sällsynt i storstäder).

Best,

:: håkan ::
Av Pelle77
16 feb. 2011 19:08
Citerat från reseglad:
Hej.
Fundera gärna över weekend resa till Nice,eller Montpellier.Om du tittar in på min sida finns många tips.
Wien är också fantastisk.
Håller med på alla val!! Dessa städer är fantastiska. Nice med promenade de Anglais och Montpellier med Place de la Comedie. Kan inte gå fel med de valen. Även Wien är att rekommendera med många fina byggnader, god mat och promenadvänligt. Upplevde Wien ungefär som Prag, dock inte riktigt lika många turister.
Av U2
23 feb. 2011 09:55
Reykjavik? Åker själv dit i mitten av april =) Vet inte om någon tipsat om det, har inte läst alla inlägg ovan. Lycka till!
//C