Vart reser man i December?

Av Annical
17 okt. 2011 17:11
Visningar: 15753
Har stor lust att resa iväg snart och har hittat en vecka ledigt från mina studier i December (runt lucia). Svårigheten är då att hitta vart man ska åka. Helst av allt skulle jag vilja satsa på värme och sol men för att hitta det känns det som att man måste åka väldigt långt ifrån Sverige?
Eftersom jag då bara har dessa sju dagar så kan jag tänka mig att byta solen och värmen mot en spännande och mysig stadsresa.

Så finns det någon som har tips på vart man kan åka i högst en vecka i December? Tittat lite på Tyskland (Berlin) och Nederländerna (Amsterdam). Något land/stad som rekommenderas mer än något annat?
Av Peter_o
17 okt. 2011 17:28
Vid en liknande fråga nyss kom väl snart sagt alla europa huvudstäder in som förslag. Personligen föreslår jag Budapest som klar etta, fast en hel vecka kanske är att ta i där.

/PeterO
Av Pelle77
17 okt. 2011 19:29
Jag ska själv iväg på en weekend-resa i dec och styr kosan till Berlin. Det är en stad jag alltid velat besöka och som jag aldrig hört någon som varit besviken på. Jag har varit i Tyskland förr och gillar landet men det blir premiär i huvudstaden.

Sol och värme och 7 dagar är ju en svårare nöt, för man vill ju slippa alltför stor tidsskillnad. Jag är själv sugen på Oman. Klipp borde ju kunna göras till Egypten annars den tiden precis före peak.

Få tips från ställen jag själv varit på, men brukar åka längre bort och under längre tid vid den tidpunkten. Dock är ju London ett annat hett tips i juletid.
Av Trea
17 okt. 2011 21:02
Av de städer som jag har besökt i Europa skulle jag rekommendera Amsterdam eller Budapest. Vi var i Budapest förra vintern och har samlat våra intryck här:
http://www.freedomtravel.se/2011/01/intryck-fran-resan-till-budapest/

Värme och sol den årstiden, och på så kort tid, är ju alltid en liten utmaning. Kanarieöarna och Egypten är väl de vanligaste alternativen. Vi var i Marocko förra julen, men uppe i Marrakech, och där var det faktiskt ganska kallt:
http://www.reseguiden.se/forum/resor/jul-i-marrakech-4736
Av Desires
17 okt. 2011 22:23
Ja - Budapest slog oss med häpnad...tyckte tom mer om den staden än Prag, vilket jag inte förväntat mig, Prag är också en härlig stad men Budapest uppskattade vi alltså ännu mer. Tyckte det var en väldigt fin stad, med vackra slott, byggnader, broar, parker, jättemysiga kafeer, shopping - ja faktiskt allt vad man kan önska av en storstad. Och det var så sköntatt bada i Széchenyi-badets varma källor, men det kanske inte är öppet då, jag vet ej.
Jag har skrivit en del om den resan o lagt in många foton därifrån här http://www.desires.se/#post120

En annan storstad där det inte är jättevarmt - men har en känsla av att det ändå brukar vara ngt varmare där än i ovanstående stad - är ju Barcelona...vi hade 18-20 grader där när vi var där i november, och det var ju skönt!
Berlin är nog också sevärd men har ej varit där själv, ännu. Lycka till att hitta något trevligt!
Av Peter_o
17 okt. 2011 22:38
Visst är Széchenyi-badet öppet i december. Jag badade i utomhuspolen där 2009. Urmysigt!

/PeterO
24 okt. 2011 10:54
December är bland det roligaste och mest energigivande tiden på året i Dominikanska Republiken. Man börjar fira jul typ i november. Dans, glad musik och fest är alltid runt hörnet. Omöjligt att inte komma hem till vinterkylan med ett stort smile på läpparna. När jag åker tbanan i Sthlm brukar det kännas som att jag befinner mig på ett annat plan. När alla stirrar ner i golvet känns det som jag fortfarande bär med mig den livsglädje som Dominikanska Republiken kanske är världsbäst på. Nej, jag överdriver inte.

Givetvis finner du lugn och den avslappnade Västindiska livsstilen också. Ta dig till Las Terrenas eller Las Galeras på halvön Samana. Där har du ett helt annat tempo... eller vad då, det räcker att ta sig några fotsteg från de största tursitfällorna. Det är liga härligt var man än tar sig på denna vackra och stora ö ;-)

Jag älskar Dominikanska Republiken! :-D