Vad får man ta igenom säkerhetskontrollen?

6 aug. 2010 13:06
Visningar: 10427
Hej!
Jag sökte just på denna fråga på Landvetters hemsida men tyckte att det var lite luddigt.
Det jag undrar över är om man får ta med mat och snacks till barnen? (Inte barnmatsburkar utan kanske en macka och en risifrutti, russin och kex ) Vätska har jag koll på.

Tacksam för svar.
6 aug. 2010 13:31
Det är inga problem att ta med mat gm kontrollen på Landvetter.
Se bara till att du inte har en massa mat med dig när du kliver av på resmålet - är det nånstans det kan bli problem är det när du går igenom kontrollen väl framme.
Och med massa menar jag mängder. ;)

Risifrutti tillhör kanske de där sakerna som måste vara under 100 ml och placeras i plastpåse.
6 aug. 2010 13:41
Ok tack!

Ja, Risifrutti kanske är så kladdigt att det räknas som vätska. Det kan jag köpa med mig efter kontrollen.
7 aug. 2010 11:51
Vi har aldrig haft något problem alls med att ta med oss mellis och snacks till både barnen och oss vuxna varken vid landvetter eller andra flygplatser heller för den delen men det är ju som nämnts tidigare oftast när man kommer fram som det kan bli problem om man kommer med hela handbaget fullt med mat, men litet gotta och nån macka brukar inte vara nåt problem,litet dryck så att vi klarar oss den första tiden av flygningen brukar vi helt enkelt köpa efter säkerhetskontrollen det är ju litet tråkigt när barnen börjar tjata om att de är törstiga redan innan flyget har hunnit komma i luften ha ha! , däremot är nog jag inne på den linjen också att risifrutti räknas som vätska men som du säger ett par risifrutti eller nån drickyoughurt som är våra barns favoriter kan man ju köpa efter kontrollen.
ha det gott mvh. Bosse.