Vad bör vi inte missa på Österlen?

23 juli 2010 09:32
Visningar: 34205
Hej,

Ska åka till Österlen för första gången. Har bokat två nätter i Kivik och planerar en till runt Simrishamn. Tips om aktiviteter, sevärdheter m.m önskas!

Hälsningar
Anna
Av Sanoj80
23 juli 2010 12:43
Åh, då har du verkligen något att se fram emot. Finns hur mycket som helst att göra. Nationalparken Stenshuvud är fin att vandra i, finns både strand och skog. På vägen dit eller hem kanske det smakar med kakbuffé på Cafe Annorlunda som ligger precis utanför parken. Brösarps backar en bit utanför Ystad är också ett måste. Du kan också besöka Fritjof Nilsson Piratens gravsten i Rävlunda och läsa den "roliga" inskriptionen på hans gravsten. Att bara gå omkring både i Kivik och Simrishamn och kolla alls små gulliga hus och trädgårdar är också ett måste. Besök Buhres fiskaffär i hamnen i Kivik och köp med något gott till lunch, kanske. Sveriges bästa pizzor finns också i Kivik, pizzeria Friden, Södra Mellby. Detta var bara några små tips i all hastighet. Ha det så jättetrevligt!
25 juli 2010 17:17
Åh jag reste runt Österlen två dagar förra veckan :) Har bara varit där en gång tidigare.
Glimminge hus är trevligt om man gillar historia och gamla borgar :) (kiviksgraven tycker jag personligen man kan hoppa över...)
Håller med om att Buhres är värt ett besök!
Annars åkte vi mest runt och drack kaffe på mysiga små kafeér, kollade på gamla slott (finns ju en hel del) och så finns det ju gott om keramik och annat hantverk längs vägarna.
Själv är jag också lite kär i Ystad, sov där en natt förra veckan, bara strosade runt i den fina lilla stan (och försökte känna igen ställen från Wallander-filmerna :P), och åt gott.

Mvh Felicia
25 juli 2010 17:50
Jag gillar oxå Ystad! :)
Ale stenar och Åhus.