Turkisk lira fler euro vid semester i Alanya.

25 juli 2018 17:03
Visningar: 3304
Hej.

Vi skall åka till Alanya i sommar, vi kommer bo centralt. Är det bäst att använda euro eller turkiska lira? Vi har ofta kört euro då det är smidigt om man får pengar över, samt att ofta priserna står i euro. Men nu när jag funderat lite funderar jag på om man får mer för pengarna med lira. Någon som varit i turistorterna i Turkiet nyligen som har någon erfarenhet? Sökt runt lite men de flesta trådar ang detta är ett par år gamla.
Av Alexxx
31 juli 2018 10:13
Det är bäst att använda turkiska lira, särskilt nu med tanke på den låga kursen på Turkiska Lira jämfört med SEK. Betalar du i Euro blir priset något dyrare varje gång. Visst är det smidigt men bättre att använda den lokala valutan :)

Har skrivit mer Turkiets Valuta här - https://www.swedishnomad.com/sv/valuta-turkiet/
31 juli 2018 12:28
Tack. Tänker så dom inte lägger på lite när dom måste räkna om från euro till lira. Mångts brukar ju ha miniräknare och har kanske koll på det.
31 juli 2018 13:09
Citerat från Stabilt12:
Tack. Tänker så dom inte lägger på lite när dom måste räkna om från euro till lira. Mångts brukar ju ha miniräknare och har kanske koll på det.
De kan så klart använda vilken kurs de vill när de räknar om, det är ju alltid den stora nackdelen med att inte använda lokal valuta.
Vem minns inte danskarnas växlingskurser mot svenska kronan när den var värd mycket mer än den danska, då var det ofta 1:1, så låter det knappast nu ;)