Trevligt ställe nära Bangkok?

2 mars 2014 16:51
Visningar: 1782
Hej!
Jag skall nu åka till Kina i slutet på Mars och tänkte ta ett flyg till bangkok för att sen åka till något trevligt ställe och sola en vecka. Helst skulle jag bara vilja att det var en taxi resa bort (båt funkar ju också) men alltså max 40 min från Bangkok... Någon som har tips? Har aldrig varit i Thailand innan så verkligen ingen anning om vart jag skall.. Vill helst bara sola och bada en vecka men även lite liv så man kan gå ut å käka å shoppa på kvällarna.. Helst lite turister och vita stränder med ;-) Alla tips är extremt uppskattade! Tack på förhand..

- Erik
Av Marilcj
2 mars 2014 17:38
Du får nog tänka om lite om du är ute efter sol o bad vid hav...på 40 min kommer du knappt ens ur Bangkok.
ChonBuri ca 10 mil öster om BKK kan kanske vara nått el Petchaburi som ligger på ungefär samma avstånd men väster om BKK...åtminstone för att få någorlunda fina stränder.
Taxiresor på 2-3 tim är inget ovanligt el dyrt
2 mars 2014 17:50
Håller med ovanstående talare. Du får nog räkna med minst två timmars resa för att komma till någon bra strand. Någonstans i Cha Am/ Hua Hin området kanske?
2 mars 2014 17:50
Okej som sagt aldrig varit i Thailand så ingen aning verkligen.. Men ok är dom ställena nått att rekommendera? Kan så klart åka längre med taxi men menade mest att jag inte var sugen på att ta ett extra flyg.. Tack för tipset!
Av Marilcj
3 mars 2014 06:32
Bor själv mellan Hua Hin o Cha Am o har gjort sen 2005 pga närheten till så mycket.
.
Söder om Hua Hin finns ett par riktigt fina stränder om man inte bor där just så går det Tucktuck för några ynka bath.
Många bra marknader inne istan o Market Village för shopping, bra nattliv mm.
Även en annan bra strandremsa i norra Hua Hin men mitt istan är varken vatten el strand så fint.

Förbokad taxi kostar mellan 2-2500 bath medans de som mam bara kan ta på flygplatsen oftast hamnar runt 3-3500 bath.
Finns även buss direkt fr flyget till Hua Hin för ca 300 bath, men boka i förväg på belltravelservice
Taxi kör ner på strax över 2 tim medans bussen tar 3, ibland lite till.

Cha Am har lång fin strand, men mindre shopping inne istan o inte samma nattliv som Hua Hin...men de är ju bara 3,5 mil mellan orterna.
Av Marilcj
4 mars 2014 10:23
Kan rekommendera White Sand Beach Hotel i Hua Hin, ligger precis i norra infarten av stan och är ett lite mindre hotell ända nere på stranden, det mesta finns på hotellet.
Vi har bekanta som ofta bor där,

Även Beach Garden Hotel Cha Am...ligger mitt imellan Hua Hin o Cha Am, kanske inte det roligaste läget om man är ung o vill festa, men vill man bara slappa och ha det gott då ligger de bra till m sandstrand, strandbar, en mysig strandrestaurang 150 m fr hotellet m kanonmat....en kvällspromenad på 1 km o man e framme i byn BangKwai där det finns många bra restauranger o barer, framförallt Village bar för den som gillar fotboll, där samlas alla nationaliteter om kvällarna när de visas premier league eller Bar of life där många stannar till på hemvägen för en drink.
Vill man ta sig in till stan en kväll så har hotellen bussar o en taxi kostar runt 100kr T/R
Beach Garden bokar man smartast på deras egna sida, nästan halva priset om man förbokar där.