Transport Marsa Alam till Luxor??

21 maj 2012 14:34
Visningar: 1501
Hej,

Jag och min fästman ska åka till Marsa Alam i Juni och hade tänkt att vara i Luxor de två sista dagarna på semesterveckan. Är det någon som har tips på hur man tar sig smidigast till och från Luxor? Vet att det står i flera äldre forum att direktbussarna inte är för turister, gäller detta fortfarande? Att hyra bil är ett alternativ för oss, men vägarna ska vara väldigt dåliga (även det gammal info). Sedan så har jag läst att buss via Hurghada är ett alternativ, men känns som en omväg.

Hotellet rekommenderar att vi hyr skjuts genom dem, men det skulle kosta 120 Euro enkelväg, känns lite väl saftigt!

Vi har bokat flyg till och från Marsa Alam och behöver därför även ta oss tillbaka mot Marsa Alam efter de två dagarna i Luxor.

Tacksam för alla svar som kan fås i ärendet!

// Sarah
Av Hathor
21 maj 2012 16:04
dom små vägarna som är genare är militära vägar..
åtminstone va de så i nov förraa året...
rekommenderar er inte att hyra bil,de kaotiskt att köra i egypten...
det är besvärligt att ta sej till o från Marsaalam de vet alla driver som ,o tar betalt..
de allra bösta för er är att ta en buss via hurghada,enklast billigast,men längre...
men ni är i egypten där kan man aldrig vara riktigt säker på att bussar går när dom ska o om dom går alls...

en liten episod som exempel,var på väg till luxor från hurghada,o kom i mkt god tid kl 6 på morgonen,när jag skulle köpa biljett så fick jag veta att bussen inte gick för drivern var trött,,de var bara att sätt sej o vänta på en annan buss som gick 7 timmar senare...
så har ni bara två dagar på er i luxor e de knappt om tiden då de kan dyka upp vad som helst,,,
så är de i detta härliga land...
vill ni absolut till Luxor gör de relativt snart så ni har marginal....

lycka till,finns fler frågor ställer jag gärna upp,van egypt resenär sedann många år med stor erfarenhet när de inte blir vad jag tänkt...de har löst sej men de är inte alltd enkelt..
lycka till
22 maj 2012 09:12
Tack för tipsen! Får se hur vi gör. Kanske blir en trip nån annanstans, men Luxor hade varit sjukt roligt att besöka. Är Hurghada värt att besöka? Vet att det inte går att jämnföra med Luxor men hade varit roligt att komma ifrån Marsa Alam och se andra delar av Egypten medan man är där.

/ Sarah
Av Hathor
22 maj 2012 10:17
Citerat från sarahjansen:
Tack för tipsen! Får se hur vi gör. Kanske blir en trip nån annanstans, men Luxor hade varit sjukt roligt att besöka. Är Hurghada värt att besöka? Vet att det inte går att jämnföra med Luxor men hade varit roligt att komma ifrån Marsa Alam och se andra delar av Egypten medan man är där.

/ Sarah
Hurghada är inte värt ett besök,de är en turistort med massor av hotell,att se bazarlivet i down town är ju visserligen rätt kul,men med tanke på er begränsade tid är de inte värt de...
Hurghada är inta alls jämförbart med luxor,som är ett enda stort utomhusmuseeum o de är ju faktist de som är de äkta egypten..Luxor är kulturen vagga...
det finns en artificiell ort 3 mil från hurghada som heter elgona,de e de däremot värt att se,en annorlunda turistort o helt konstgjord med laguner o en fantastisk marina ,att strosa runt där e en upplevelse på ngt vis..
en ny ort uppbyggd i öknen...
o då kan ni ju också göra ett stopp må marknaden i hurghada o uppleva bazarlivet....

har ni kollat på flyg till luxor??de är realtivt billigt att flyga inrikes..
lycka till
maria
17 juli 2012 08:41
Hej,

Vill bara säga att vi tog bussen som gick via Hurghada (egentligen är det Safaga). Lämnade hotellet mellan 03-04 och var tillbaka vid 02, lång resväg men väldigt roligt och givande besök i Luxor. Så har man en vecka med bara sol och bad och inga andra utflykter så är det lätt värt det. Ta med solskyd, massa vatten och gärna vätskeersättning så blir det en toppen utflykt.

// Sarah
Av Hathor
17 juli 2012 13:42
Va roligt att det blev möjligt för er att besöka luxor..
o att info ledde till ngt gott..
själv vistas jag i luxor 1 månad ca varje vinter,bor då på västbanken,o
vandrar runt bland bönderna o upplever äkta nordafrikanskt folkliv...
ha en fortsatt bra sommar
maria