Tips på platser att besöka i Kalifornien i november

Av Chronix
10 okt. 2006 19:43
Visningar: 4407
I november så ska jag åka till USA för att vara där i två veckor. Jag flyger till San Francisco och är där i en vecka. Vecka 2 tänkte jag åka "highway one" ned till Los Angeles och sedan inåt mot Las Vegas där jag sedan flyger hem ifrån. Känns det rimligt att köra den sträckan på en vecka?

Jag tar tacksamt emot alla tips och erfarenheter från folk som gjort liknande resor.

- Vad bör man inte missa i San Francisco? Finns det några trevliga restauranger eller andra sköna tips?

- Vad kostar det att hyra bil i San Francisco och sedan lämna den i Las Vegas en vecka senare? Hur går man till väga för att få tag på bil billigast, är det nätet eller?

- Är det några ställen på vägen SF-LA-LV som bör stanna på eller övernatta på, ska man göra någon avstickare någonstans?

. Grand Canyon, hur lång tid tar det att åka till Grand Canyon från Las Vegas? Är det värt det? Någon som vet vad en helikopterresa från Las Vegas kostar till Grand Canyon?

Såg dessa tidigare trådar med en del tips, men girig vill ha mer :)
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/299
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/209
Av Ripley
11 okt. 2006 14:58
Härligt att slippa novemberrusket i Sverige och göra en avstickare till västra USA. Eftersom smaken är som baken är det ju svårt att ge några konkreta tips. Personligen anser jag att åka spårvagn, med fördel till Fisherman's Warf /Pir 39, är ett måste. Där ska man gå ner till hamnen och äta clam chowder soup på något av de många små ställena som finns. Passa även på att spana i sjölejonen som bor där på piren. Joggingtur genom Golden Gate park samt promenera över Golden Gate Bridge är även det trevligt. Baseballmatch om man är sportintresserad? Besök vid korsningen Haight & Ashbury? Och om tid finns rekommenderar jag en trip till vindistriktet Napa Valley. Eller ett besök till Sausalito?

En vecka för San Francisco - LA - Las Vegas - Grand Canyon - Las Vegas låter möjligt även om det i mina öron låter lite tajt. Det beror ju dock hur mycket du är intresserad av att se. Enligt mig är det definitivt värt att köra från Vegas till Grand Canyon. Jag har gjort det som en dagstur och det var klart värt det, även om jag inte kommer ihåg hur lång tid det tar. Brorsan var i Vegas i somras och åkte helikoptertur (från Vegas tror jag) ut över Grand Canyon, hade ett stop nere i själva Canyon och sedan tillbaka. Det kostade mellan 1-2000 kr vill jag mig minnas. Han tyckte att det var värt varenda öre! Det går säkert att surfa runt på diverse Las Vegas sajter för att hitta helikopterturer.
Av Chronix
12 okt. 2006 17:27
Tack för svaret och tipsen

Vi kommer bo nere vid Fishermans wharf och har en dagsutflykt planerad till en vingård.

Vi är borta i två veckor så vi har ju en vecka på oss att ta oss från SF-LA-LV men du tror ändå det är lite tajt eller? Har hört att det ska finnas schysst val-spotting på vägen ned till LA. Finns det några bra stopp längs vägen?

1-2000kr för helikoptertur låter ju vääldigt överkompligt måste jag säga, speciellt om schemat är lite pressat.
Av Maddeck
15 okt. 2006 13:33
hej

För 3 år sen åkte gjorde vi den resan! vi var i SF först ett par dagar sen tog vi HWY 1 till LA. Vi stannade för valsafari i Monterey, vi var där i juni och det var inte högsäsong för valskådning, men vi såg många delfiner och 1 val!! så det var värt den guppiga resan ut till havs. Men har man lätt för att bli sjösjuk så ska man nog tänka sig för....
Vi var ett par dagar i LA också, bla så klämde vi in ett besök på Jay Leno. Sen avslutade vi med Las Vegas, där kan jag rekomendera att bo mitt i veckan, då kan man ha råd att bo på ett av de flådigaste hotellen! Kan ju vara lite kul.
Vi åkte inte till Grand Canyon den gången, men jag har gjort det förut och det var en dagstur med helikopter och det var värt det. När man ändå är där!! Och det är maffigt.
Vår resa var ungefär 2 veckor och det funkade bra, men ett par dagar till skulle inte skada.
Hoppas du får en rolig resa!
Av Chronix
16 okt. 2006 08:01
Maddeck tack för tipsen :)

Jag har hört mig för lite grann och de tips jag fått på stopp är Carmel (för clintans skull), Monterey låter ju också trevligt med valspotting, Death valley. Är det några fler stopp som man borde göra på vägen?

Kollade upp helikopterresa till Grand Canyon och de verkar kosta 2500 och uppåt beroende på vad som ingår, är det ungefär vad det kostar eller kan man hitta billigare?

Vi flyger hem tidigt på lördagen från las vegas så vi kommer nog sova två nätter där, tors-lördag, den andra natten antar jag att det är snordyrt då eller? Man kanske bor flådigt första natten och lite billigare andra.
Av Hes
10 nov. 2006 17:40
Åkte denna resa i okt nov. Hotell Lv. boka i förväg kan det bli billigare. CircusCirkus Lv Blv. nära och billigt runt 50-60 $/rum beroende på årstid/veckodag. Dom har olika prisklasser. vi bodde lätt 3 pers. Har bott där fler gånger
vi tog 3 nattninga mellan San F-LA. nästa gång blir det längre. Monterey. Tror det är rätt årstid för valsafari. Billigt boene i Seaside strax norr om.
Dead Valley och vägen via Yorsemit-San F intressant.
Grand C. Försök att boka minst en natt på området och se solupp/nedgång. Det glömmer du alldrig.
Vanligt flyg finns och är mycket billigare. Stora fönster och högvingade. Missa inte det.
SF i närheten an Pier39 Jettersons street bättre och billigare mat
Ha en bra resa
Av Khaki - Redaktör Reseguiden.se
10 nov. 2006 19:32
Hej!

Sitter just nu på ett fik i Las Vegas och kände att jag måste svara på det här.
• En helikopterrundtur till Grand Canyon kostar ungefär 200 dollar. Man kan köpa ett helt gäng olika alternativa rundturer där man käkar lunch på botten, åker buss en del av sträckan, åker längs hela GC (ca 30 mil). Det finns nog ett 20-tal olika rundturer att välja mellan. Ta ett gäng broschyrer när du kommer fram.
• Det kostar ca 3000-4000 att hyra bil i SF och lämna den i Vegas (för en vecka). Det beror lite på hur mycket försäkringar du vill ha (jag tog alla och betalade 3500 kr). Om du hyr på en billig firma kanske det först verkar vara billiga priser (typ 200 kr/d) men de kräver ofta en "drop off" avgift på 150 $ om du lämnar i en annan stad.
• Hotell i Las Vegas kostar från 22$ till 200$ och uppåt. De allra billigaste hotellen ligger i norra änden av The Strip (bland annat El Cortez, Gold Spike). Hotellrummen kostar dubbelt så mycket på helgerna.
/tjing