Stränder nära panama city?

26 nov. 2008 22:23
Visningar: 1709
Ska åka till Panama snart och ska vara i panama city större delen av tiden. Nån som kan tipsa om bra stränder i närheten och hur man tar sig dit..
Av Albin1
26 dec. 2008 23:01
Hej,
Vattnet precis runt Panama City är fortfarande ganska smutsigt men det kommer att bli ändring på det då man bygger flera reningsverk för fullt. Det kommer dock ta ett par år till innan vattnet är badbart precis nära stan, kanske 2010. Innan dess behöver man dock inte åka så fasligt långt för att kunna bada i fint vatten:

Ön Taboga har fina stränder och dit kan man ta sig till med en färja från Panama City på cirka en timme. Kolla www.taboga.panamanow.com/

Om man har tillgång till hyrbil är det från Panama City en timmes bilväg på motorvägen "Carretera Interamericana" i rikting mot "El Interior" tills att man hittar fina stränder, tex "Santa Clara". Där finns också enkla men bra restauranger. Kolla www.moon.com/planner/panama/mustsees/santaclara.html

Från Panama City kan man också åka en timmes bilväg mot staden Colon på Atlantkusten. Colon är ganska slummigt och ärligt talat inte värt ett besök såvida man inte vill se Zona Libre, den största frihandelsområdet i hela Nord och Sydamerika. Tar man istället till höger innan man kommer in till stan och fortsätter en timme på mindre vägar når man den vackra karibiska ön Isla Grande. Parkera bilen över natten på säkert inhängnat område, ta en fiskebåt 5 minuter över sundet och landa på tex Bananas Resort eller Hotel Sister Moon.

Med en längre båttur (3 timmar) kan man från Panama City åka till den vackra ön Contadora, eller så åker man dit på 40 minuter med ett litet inrikesflyg från inrikesflygplatsen Albrook i Panama City. Ifrån Albrook går det också flyg till de riktiga paradisöarna Sanblas eller Bocas del Toro som man då når på drygt en timme, men man bör vara inställd på att stanna längre och boka hotell i förväg.