Snorkling Koh Lanta

Av Hjeff
9 jan. 2011 17:12
Visningar: 4345
Vi kommer att stanna några dagar på Koh Lanta.

Kommer eventuellt göra några båtturer till Koh Muuk, Koh Rok mfl för snorkling.

Kan ngn rekommendera någon speciell strand på Koh Lanta där snorklingen är bra, dvs klart vatten o mkt fisk?
Av Sofiah
9 jan. 2011 17:31
Jag måste tyvärr säga att vid själva Lanta så finns det inte så mycket att se under ytan. Det ryktas att det ska finnas lite fisk på södra delan av ön, men vi har inte hittat dem efter att ha besökt ön två gånger. Koh Mook och framflr allt Koh Kradan har fina rev. Koh Mook är att rekommendera att bo på eftersom Kradan har mest ett ställe som är sunkigt. Har du Lanta som bas rekommenderar jag att du tar en snorkeltur till ett ställe och inte tre öars tur för då blir det mest båtåkande och snabba dopp hit och dit. Vi hamnade på en tur som både fungerade som färjetransport kombinerat med snorkeltur.. inte så lyckat. Koh Rok har jag hört gott om, men inte varit där. Dykställena i Saladan t.e.x Kontiki kan ge dig bra info.
10 jan. 2011 18:59
Koh Rok får du inte missa (heldagsutflykt med speedboat inkl lunch, snorklingsgrejer mm)! Här bor vilda nyfikna varaner och stranden är pudervit. Koh Rok är nyligen utsedd till en av de bästa snorklingsställena i Thailand av Expressen.

Sedan finns det en annan heldagsutflykt som heter "Fyra öar" - då får man bl a simma igenom Emerald Cave på Koh Muuk. Också en fin upplevelse med ca 2 timmars stopp på Koh Ngai för snorkling & lunch. På Koh Ngai var det också kanonfin snorkling - dock lite längre ut och på djupare vatten än vid Koh Rok. I gengäld var fiskarna desto större och jag mötte en riktigt kaxig "revirpinkande" firre i aprikos & lindblomdsgrönt (!) som försökte mota bort mig!!! Vid en annan ö i närheten hängde fladdermössen i hundratals efter klippväggen - precis där vi hoppade och snorklade bland bl a stora stim av tigerfish.
Av Hjeff
11 jan. 2011 08:27
Tack för tipsen :)

Vad kostar utflykten till Koh Rok ungefär?
11 jan. 2011 12:46
Jag har för mig att vi betalade ca 450,- SEK/vuxen inklusive lunch, dricka och inträde till nationalparken (vilken Koh Rok tillhör) - det beror på vilken kurs bathen har! Koh Rok är helt klart värt ett besök. Heldagsutflykter kostar ungefär detsamma. Flytvästar finns ombord på båten - både för barn och vuxna.
Av Sej
13 jan. 2011 21:10
Koh Rok var helt makalöst.
Kritvit pudersand och varaner som kom fram lagom till lunch.
Vattnet var så klart att jag nästan drabbades av höjdskräck när jag låg vid ytan och snorklade.
Koraller och fiskar som fullkomligt brann av färger.
Åk dit och titta allihop.
14 jan. 2011 09:28
dyker själv och min fru snorklar och koh lanta är ingen hitt bättre och ta båten till phi phi och göra det där.
14 jan. 2011 09:44
När vi var nere i nov-dec fick vi betala för en tripp med allt ut till koh rook 1100 baht..
Av Cina36
28 jan. 2011 19:29
Det betalade vi med i april och 750bth för 11 åringen