Skitigt i vattnet i Alanya/oba?

12 aug. 2012 19:19
Visningar: 2779
Hej alla Turkietresenärer!

Har precis läst diskussioner om Alanya/Oba. Jag har bokat en resa till Alanya (Oba) första veckan i september.

Flera stycken resenärer har upplevt att det flutit omkring skit, trosskydd och papper i vattnet vid stranden. Det här var vid Östra stranden, och det är där vi kommer att vara en hel del.

Är detta sant? Lite orolig.

Marie/hattstugan
Av Anne82
12 aug. 2012 19:37
Östra stranden är inte lika fin som kleopatra stranden...har varit på östra stranden två gånger och då såg jag inget skräp i vattnet iaf!
Hoppas ni få en bra resa:)
12 aug. 2012 20:04
Tack!

Lite mindre orolig nu.

Varför är Cleopatra finare än Östra?
13 aug. 2012 17:17
Båthamnen ligger på Östra sidan och tyvärr har det en tendens att en del skräp från dessa båtar hamnar i vattnet. En del kommer säkerligen också från de som badar. Det handlar helt enkelt om att folk inte har någon respekt för naturen, och det gäller både boende i Alanya som turister.

Generellt är miljömedvetenheten lägre i Turkiet än i Sverige men fulla/dumma turister gör alla möjliga konstigheter där nere med.

Vattnet i sig är generellt sett väldigt blått, klart och härligt. Ibland driver dock båtarna upp sand från botten så beroende på hur vinden blåser så kan det ibland bli lite sämre sikt på Östra sidan. Personligen tycker jag dock att Östra stranden är jättefin (det flyter inte alltid runt skräp där) och ute vid OBA är det en "bra bit" in till hamnen.

--------------------------------------------
MVH, Magnus
http://www.merhaba.se - Mötesplatsen för oss som älskar Turkiet
Av Tj
13 aug. 2012 21:56
Cleopatra stranden var när vi var där en riktig äckelstrand......flöt omkring diverse skit...
15 aug. 2012 12:35
Hej och tack för svar!

Det verkar vara lite delade åsikter om det där, vi får väl se hur det är när vi är där. Nu åker vi ju snart så det är inte mycket att göra åt saken i alla fall. : )