Oktoberfestivalen i München

Av Lewwe
4 nov. 2014 18:44
Visningar: 2263
Hej

Vi är ett gäng som ska dit 2015 (flyg & boende är klart) men har ingen rutin på bokningar i tälten på själva festivalområdet.
Någon som har erfarenhet och kan ge tips på vart, hur osv...

Tack på förhand.
Av Pelle77
4 nov. 2014 22:34
Hej!

Vi var nere förra året och hade turen att ha kontakter för det är inte det lättaste att ens komma in i tälten utan bokning. Och minns jag det rätt får man inte beställa öl inne i tälten om du inte har sittplats vid ett bord ( som kostade 30 euro och inkluderade en halv grillad pippi samt 2 Maß, ölsejdlar). Vakter bevakade vilka som hade ståplats respektive sittplats men det gick att snika sig in ;)

Hittade en sida här där det borde framgå. Man köper biljett från respektive bryggeri/tält. Det var verkligen en kul upplevelse och riktig umpa umpa-stämning. Tält är fel ord för det är runt 5000 pers inne i ölladorna. Hoppas det läser sig med biljett men du är ute i god tid!

http://www.oktoberfest.de/en/article/About+the+Oktoberfest/About+the+Oktoberfest/Dates+and+General+FAQs/751/
Av Lewwe
6 nov. 2014 08:33
Tackar!
Jo vi är ute i god tid. Förboka är nog absolut bäst och särskilt när vi är så många. När man får ett bord/plats har man det för en viss tid eller så länge man vill? Vet du vilket/vilka tält du var i ?
Av Chrire
2 dec. 2014 09:33
Hej. Vi har varit på Oktoberfesten 3 år nu och dom sista två åren har vi bokat bord. Dock har det varit en lunchsittning, en fredag kl 12-17 i Hofbrau tältet, vilket är mycket lättare att få. När du väl har bokat ett bord ett år så har du mycket lättare att boka bord nästa år för då har du ett kundnummer.
Har även varit på en kvällssittning en gång och måste nog säga att det är egentligen inte så stor skillnad på en lunchsittning och en kvällssittning, det dricks lika mycket öl:-)
Att få en kvällssittning är i princip omöjligt, dom är reserverade av stamkunder.
Så boka ett lunchbord eller försök smita in, inte helt lätt på helgerna desto lättare på en vardag.
Eller ta en bänk på uteserveringen, bra drag kan jag säga men beror givetvis på vädret.
Ett sista tips, lördagar är det knökfullt i princip överallt även uteserveringarna blir fulla och dom stänger dessa, dra dit en tors eller fred, lite mindre folk då.
Vi drar dit igen den 24/9 :-)
Av Lewwe
2 dec. 2014 10:00
Tack för dina tips. Vi får nog satsa på lunchsittning då. Verkar dock som bokningarna inte öppnat än. Vi landar den 19:e.
Av Chrire
2 dec. 2014 10:13
Tror att tex Hofbrau börjar ta emot bokningar i Januari, sedan får man besked mars/april har jag för mig. När jag försökte boka lunchbord första gången fick jag några olika bord i olika tält. Valde till sist Hofbrau på grund av längden på sittningen, fick 5h vid bordet då.
Hofbrautältet är annars det dom kallar turisttältet, alltså mycket turister och kanske mindre tyskar, rätt mycket partystämning, finns gemytligare tält om jag förstått det hela rätt.
Av Chrire
2 dec. 2014 11:41
Tror faktiskt att jag skickade ett mail första gången jag bokade.