Medelhavskryssning för nybörjare...

Av Fyrtio
24 feb. 2013 21:30
Visningar: 2035
Väljer mellan NCL, MSC och RCCL för en veckas kryssning i juni, 2 vuxna i 40-årsåldern, utan barn. Verkar skilja en del i pris, så har ni några tips och råd? Vill se Rom och Barcelona, men rutten MSC har utgår fr hamnen långt ifrån Rom så det blir inte någon tid alls i staden. Brukar ni boka Fly & Cruise, eller är det smartast att boka flyg själv? Då behöver man ju fixa ex transfer själv.
24 feb. 2013 22:04
Alla dessa tre rederier du väljer mellan är bra. Jag utgår från att MSC är billigast, har själv kryssat med dem och var mycket nöjd. Jag vet att de flesta fartygen utgår från hamnen som ligger långt från Rom. Men åk dit dagen innan, så hinner du se Rom och kan sedan gå ombord. Boka Fly & Cruise - min man och jag höll på att missa vårt fartyg p.g.a. strul med flyget. Tack vare Fly & Cruise, så hann vi, då fartyget väntade på oss med den lilla landgången. Och på flygplatsen så såg deras representant till att vi fick en taxi som "körde som en biltjuv", men för honom var det order: de måste hinna med båten. Och det gjorde vi - visserligen 2 minuter efter ordinarie avgångstid. Det var MSC Armonia som vi kryssade med från Venedig. De kan även hjälpa er med hotellrum i Rom.
24 juni 2013 13:21
Hej. Vi älskar att kryssa och gör det med RCCL. I sommar ska vi ut på vår 11:e kryssning. Det finns många olika rederier och vad jag förstår så skiljer det en hel del timmar i hamn. Royal Carribean ligger flest timmar (tror jag) kanske något rederi mer. Det kostar för fartygen att ligga i hamn vilket gör att det kortar man ner på. Tex på vår resa till Rom så varar utflykten i 10-10,5 timmar, varav 3 timmar är resa ToR mellan hamnstaden Civitavecchia och Rom. Resten av tiden ca 7 timmar har du att tillgå i Rom, på egen tur eller en guidad tur med olika inriktningar. Eftersom vi varit i Rom ett antal gånger har vi denna gång valt Rome on your own, vi har ordnad transport ToR men sköter oss själva under dagen. För mig och min man som är i 50-årsåldern så är möjligheten till olika sevärdheter bland det viktigaste, inte alltid resmålen. Det finns så mycket att se!
24 juni 2013 15:29
Vad trist att Fyrtio inte har återkommit till tråden eller RG på 13 veckor...
24 juni 2013 22:12
Hej!
Vi funderar på att åka med Epic Norwegien från Barcelona nu den 14/7 vi kommer ha med oss en 7 och en 10åring. Är det någon som har erfarenhet av Epic och resa i medelhavet i mitten på juli är det på tok för varmt?
Vi gillar värme åker till Thailand varje vinter - men detta är vår första kryssning så vi behöver lite råd =)
Therese med familj