Luang Prabang, Vang vieng och Vientiane

Av Tezzi
24 juni 2016 12:05
Visningar: 923
Hej!

Vore tacksam om jag fick lite tips nu inför en resa till Laos. Vi har nästan 4 hela veckor och ska hinna med både Laos och Kambodja. Det vi har bokat är flyg från Sverige till Luang Prabang och sedan hem till Sverige från Phnom Penh i Kambodja.

Nu ska vi alltså bestämma när vi ska flyga från Laos till Kambodja.
Min tanke är att spendera 3 dagar i Luang Prabang, sedan buss till Vang vieng och vara där 2 dagar. Och sedan ta buss ner till Vientiane och vara där i 2 dagar för att sedan ta flyg till Siem Reap. Kolla in Angkor Wat 3 dagar (hur många dagar där behövs för att hinna se allt?) för att sedan ta sig till Sihanoukville och vidare därifrån och chilla på någon utav de större öarna i ca 1 vecka totalt. Innan man sedan tar sig till Phnom Penh och flyger hem igen.

Låter det här som en vettig plan eller borde vi lägga upp det annorlunda?
Blir det för stressigt o hinna med dessa 3 städer i Laos? Borde vi stanna kvar i Luang Prabang istället i 1v och bara vara där?

Tacksam för lite tips o råd =)
Av Hawaii
25 juni 2016 18:52
Kan bara kommentera ang. Siem Reap (men har själv planer på en resa till Luang Prabang tidigt 2017 och är intresserad av svar). På tre dagar i Siem Reap hinner du inte att "se allt" men du kommer definitivt att ha tid att se de flesta tempelruinerna av intresse; Angkor Wat, Bayon, Ta Prohm, Preah Khan t.ex. (mina favorite).
Av Madzz
28 juni 2016 19:03
Jag var i Laos för ett halvår sedan ungefär, och spenderade totalt tio dagar där. Tre dagar i Luang Prabang låter alldeles lagom för att hinna med att se det väsentliga däromkring. Missa för allt i världen inte Kuang Si Waterfall, fantastiskt fint! Men var helst där i skaplig tid på morgonen för att undvika den värsta turist-rusningen.

Jag var tre dagar i Vang Vieng, men hade nog kunnat stanna ett par dagar till. Finns mycket aktiviteter att göra däromkring. Tubingen är rolig, antar att du hört talas om den. Men var försiktiga! Samma dag som jag gjorde det, fick jag reda på att tre personer drunknade där bara någon dag innan. En av dessa personer hade jag träffat och lärt känna tidigare under min resa.

Jag skulle spendera så lite tid som möjligt i Vientiane. Supertråkig stad!

Om du vill kan du ju kika in på min jorden runt-blogg där jag skrivit om allt jag gjorde i Laos!

http://minresaruntjorden.blogg.se/category/laos.html
12 juli 2016 16:20
Kan bara ge dig råd om Kambodja men på 3 dagar så hinner du se det "viktigaste" på Angkor-området. Vi var 4 dagar och det var tillräckligt för att se sig omkring och lyckas förälska sig i mysiga Siem Reap. Hoppas du har en bra resa :)