Kina - Xian

Av Marsam
26 juni 2011 01:45
Visningar: 472
Kommer med natt tag till Xian kl 07 el 08 pa morgonen, med tag. Hur lang tid tar det att aka till terrakotta armen? Med taxi? Vad ska en taxi kosta? Hinner man tillbaka till kl 17? Till stationen, da gar nasta tag for oss. Far man ta med sig stor ryggsack in vid terrakotta armen? Ar i Beijing nu och ska t dit pa onsdag, vilket fantasktiskt land det har ar! / Marsam
26 juni 2011 17:28
Hej,

Vi hade bokat en tur med lokal guide till terracotta armén så vi gjorde ett par ytterligare avstickare innan vi kom dit, men jag skulle anta att det tar mellan 1-2 timmar till armén från tågatationen så det borde inte vara några problem för er att hinna mer ert tåg tillbaka.

Ryggsäckens storlek ska nog inte heller vara några problem. Jag blev faktiskt väldigt positivt överraskad av Xian. Tyckte det var en härlig kontrast till Beijing.

Lycka till!
Av Marsam
4 sep. 2011 15:15
Tänkte att jag skriver några rader hur det gick när vi kom med natt tåg till Xian. Fixade en minibuss på tågstationen, vi var 6 personer. Kom kl 8 med tåget, tog nästa natt tåg kl 17,30 till Shanghai, hann gott och väl besöka terracotta armen och titta runt på några till ställen på dessa timmar. Fungerade perfekt. Lämnade bagaget i förvaringsrum på tågstationen, över dagen.