Kardamena, Kos - har du varit där?

25 mars 2011 17:06
Visningar: 4993
Hej,
Vi funderar på Kardamena, Kos i sommar (juli).

Någon som varit där? Vi behöver inget röj bara lugnt och skönt och sol och bad.

Kastar ut en populär fråga "Har du några tips?"

Alternativ till resmål är Dalaman, Turkiet.
Någon som kan ge en jämförelse?
25 mars 2011 18:54
Hej, vi bodde ca 15 min med buss från Kardemena förra året. Vi var där i juni och augusti. Jag kan varmt rekommendera Mastihari (där vi bodde). Det ligger mindre än 10 minuter från flygplatsen eller 6 min om chauffören är grekisk. ;) Kardamena ska vara ganska röjigt har jag hört, Mastihari är mycket lugnare enligt lokalbefolkningen. Det finns bra och billigt boende och jättehärliga människor. Det var många som bodde i Mastihari men gjorde dagsutflykter till Kardamena eftersom det var så nära. Från Mastihari kan man också ta färjan över till Kalymnos och det tar ca 20-25 minuter. De går flera gånger varje dag. Havsvattnet i Mastihari ska vara varmare än i Kardamena men stränderna är större i Kardamena. Jag har några bilder därifrån på min sida.
Av Lasse42
30 mars 2011 21:00
Vi var på Kos den här veckan och i måndags gjorde jag en cykeltur på ön. Trampade från staden Kos den enda vägen sydvästut och åkte förbi en stad som heter pylion eller nåt liknande och över berget till Kardema. Stannade och fikade där. Det såg inte särskiljt inspirerande ut med flera hotel och allmänt grått. Försökte ta mig till stranden, men det var återvändsgator och stopptecken så jag vände upp mot flygplatsen och vände hemåt förbi Masticharion på andra sidan ön. Det såg betydligt öppnare ut med en liten färjehamn i centrum och flera mysiga smågator.Följde kustvägen hemåt med öm bak och onda knän.
Överhuvudtaget verkar inte naturen på Kos ha så mycket att bjuda på. Mest karga berg och stora sandgropar. Såg dock från flyget igår att stranden utanför Kardamena såg fin ut.
Anledningen till att vi valde Kos var billigt flyg med Ryanair via Frakfurt-Hahn( 740 kronor ToR två personer) och att vi sedan enkelt kunde ta oss till Bodrum, men sedan valde tre dar på Kos på väg hem.
Vädret var OK för oss inte badande och trängseln obefintlig.
30 mars 2011 22:45
Hej hvarski och Lasse! Och tack för svar.

Det kan ju vara trist med kargt landskap och inte är det väl bättre i juli då vi hade tänkt åka.
Men, ibland är det ju annat som lockar ( t ex ett schysst hotellområde som i vårt fall) och då är ju en schysst omgivning bonus.

Jag får leta vidare.