Jordanien - tips och råd

Av Roz
14 maj 2017 00:19
Visningar: 820
Hej alla reseälskare!
Planerar min resa inför sommaren, att först åka till Beirut (Libanon) ett par dagar och sedan fortsätta resan till Jordanien då man hört så gott om landet. Jag vill besöka platser som Petra, Wadi rum, Aqaba (röda havet) och Bethany samtidigt som jag vill besöka Amman (huvudstaden). Dock kan jag behöva lite råd och tips på vart det är smartast att stationera sig under sin vistelse i landet för att kunna besöka dessa platser. Är det smartast att boka hotell i Amman och sedan göra sina resor till Wadi rum, Mount Nebo mm. eller tvärt om? Erbjuder hotellet bra guideturer? Kommer att åka ensam tjej så uppskattar all råd ni kan komma med då jag endast kommer att ha mig själv att bolla med därborta haha
14 maj 2017 07:16
Det allra smartaste är att hyra chaufför och åka runt och bo på olika ställen. Annars blir det mycket åkande fram och tillbaka. Att hitta en bra chaufför verkar inte vara något problem, som jag förstår det finns det massor och alla jag har hört om verkar nöjda.
Har ett inlägg på min blogg om Jordanien med mer info, inklusive kontaktuppgifter till en chaufför:
https://4000mil.se/index.php/att-vaga-resa-till-jordanien-ett-resmal-fyllt-av-upplevelser/
Av Roz
3 juni 2017 16:41
Tack för informationen. Läste även din blogg som var till stor nytta. Tack!
14 okt. 2017 09:29
Hejsan
Så härlig din resa låter. Hoppas Din resa blev som förväntat?
* När det gäller Jordanien kan jag rekommendera min man Alaa som taxichaufför. Han kör dej på ett säkert sätt i hela landet. Hans sida på fb hittar du på Jordan traveler. Här finns alltid nya spännande resor uppdaterade.
Väl mött, Maria & Alaa