Flyga med brusten trumhinna?

16 aug. 2021 21:58
Visningar: 3825
Flög hem från italien förra veckan förskyld och råkade spräcka trumhinnan på vänsterörat. Doktorn avråder mig från att bada och att undvika höga ljud under 6 månader.

Har tänkt resa igen nu i september ochvet inte om den hunnit läka tills dess.
Någon av er som har erfarenhet av att flyga med sprucken trumhinna?

Borde väl inte va något problem då trumhinnan är den som ger locket under flygningen och är det hål på den bör väl trycket reglera sig själv då inget stoppar upp mellan mellanöra och hörsrlgång?
Eller kan ja räkna med att det gör förbaskat ont och att jag kommer få komplikationer om jag flyger?
Av Djab
19 jan. 2022 07:49
Nu har du ju redan flugit men skriver ifall någon ser denna tråd någon gång. jag tror att jag också spräckt trumhinnan och ska flyga imorgon. Hittade ingenting när jag googlade runt. Sen sökte jag på samma sak fast på engelska och då stod det överallt att det går att flyga. Varför man kan flyga med spräckt trumhinna är för att när det blir tryck så åker luften ut igenom hålet i din trumhinna istället för att det typ stannar kvar eller något. Så det ska tydligen vara skönare att flyga med en spräckt trumhinna jämfört med en hel trumhinna.
20 jan. 2022 15:45
Inga problem! Har flugit massor under de senaste 20 åren med brusten trumhinna och märker inget över huvud taget. Bada kan du göra men helst inte örat, om du inte hittat en bra öronplugg...