Flybiljett efternamn

12 apr. 2017 01:08
Visningar: 379
Hej,

Jag har beställt flygbiljett till en familjevän och har en undran.

Personen har två efternamn och i passet står det exempelvis "Joakim Larsson Johansson" men på flygbiljetten har jag beställt i Joakim Johansson Larsson" dvs efternamnen i fel ordning.

Borde det bli problem vid incheckning?

Tacksam för svar.
12 apr. 2017 08:11
Nej, det går bra. Men vid sådana här frågor är det en bra idé att skriva vart ni ska för till vissa destinationer kan det ev. bli ett litet problem.
12 apr. 2017 17:31
Tack för svaret.
Resan gäller till Albanien med Air Serbia.
Skickade även ett mail till Air Serbia varpå svaret blev:

Dear Guest,

If in Your passport exist two last name, there will be no problem if they are not in order in ticket. (problem can occur if last and first name are changed)

Best regards,

Med andra ord så är ordningen på efternamnen inte ett problem, så länge man inte ändrar ordningen på för- och efternamnet.
12 apr. 2017 21:08
Man kan inte ha två efternamn i Sverige, de två namnen ipasset är ett mellannamn och efternamnet. Det förändrar dock inte svaren du fått.
Detta ändras snart då vi får en ny namnlag, i halvårsskiftet om jag minns rätt.
Av Sam1982
30 sep. 2017 08:30
Hej
Jag bokade precis biljetter till Dubai . Jag har skrivit fel efternamn eller en extra bokstav . ( Eliase ) istället för ( Elias ) "( had skrivit en extra E ) . Hur jag kan göra ? .. Någon sa att det endast är en bokstav som är fel bör det inte vara några problem. Tacksam för svar!