Dublin Nyår

16 aug. 2010 18:24
Visningar: 3389
Hej!

Är det någon med erfarenhet på Dublin vid nyårstid? Vi är ett gäng på 6 pers som funderar på att spendera 4 dagar vid nyår i den irländska huvudstaden.
Vad rekommenderar ni att se och göra förutom uppleva publivet? Är allting stängt?

Tacksam för svar
18 aug. 2010 11:31
Hej hej, mycket är stängt i Dublin under julhelgen och man går inte ut på juldagen som i Sverige.. för att få lite tips kolla http://www.skyscanner.se så kan du söka på vilken stad du vill flyga från till överallt och du får då upp alla de bästa priserna under jul (välj hela månaden dec) Mvh, Kristin
Av Babbo
18 aug. 2010 15:37
Jag har inte varit i Dublin under Nyårshelgen men flera gånger i december. Skulle tro att mycket är stängt på Nyårsdagen som är helgdag. December är en mysig månad att besöka stan. Alla pubar är julpyntade och det är inte många turister. Det står körer och sjunger julsånger på gatan och på puben sjunger man "Fairytales of New York".

Sevärdheter finns det inga! Nästan inga i alla fall. Guiness bryggeriet och Jamesons destilleriet brukar vara vanligt att besöka men är väl inte jättekul. Det finns en del museer, varav en del har gratis inträde. Men bristen på sevärdheter har ingen betydelse för Dublin har så mycket att erbjuda när det gäller atmosfär och vänliga människor. Det är därför man åker dit.

Ett alternativ till sevärdheter kan vara att ta en tur upp i Wicklow Mountains eller att ta tåget mot Howth eller Dalkey som en dagsutflykt.

Funderar ni på en resa dit så är det dags att börja träna på Dirty old town, Molly Mallone och alla dom andra allsångerna :-)
18 aug. 2010 18:14
Citerat från kristinandersson81:
Hej hej, mycket är stängt i Dublin under julhelgen och man går inte ut på juldagen som i Sverige..
Juldagen spelar ju inte så stor roll eftersom de skall dit under nyår ;)

I Dublin behöver ni inga "must-dos" och "must-sees" - ät drick och var glada. Så kommer ni ha det toppen :)
22 aug. 2010 12:09
Jag tackar så mycket för all information! vi ska definitivt njuta av publivet och atmosfären!