Budget, tips och råd för två veckor på Irland med 3 barn

Av Mysboll
21 jan. 2018 18:33
Visningar: 1133
Vi är sugna på att göra något med familjen i sommar och är väldigt intresserade utav att besöka Irland. Hyra bil och köra runt två veckor, bo på B&B:s och helt enkelt bara njuta av den fantastiska omgivningen. Vi är två vuxna och tre barn (2, 5 & 7 år)

Till att börja med så har jag lite frågor:
1. Efter att ha sökt runt lite på nätet så har jag fått uppfattningen av att det är billigare att flyga dit och hyra bil på plats? Stämmer detta? Nån med erfarenhet?

2. Vad kostar det att hyra en familjebil i ca 2 veckor? Finns det bilstolar att hyra?

3. Vad kostar det ungefär att bo på B&B:s för en familj i våran storlek, finns det andra budgetalternativ på boende?

4. Vilka ställen tycker ni att vi bör besöka? Och vilka ställen bör vi absolut inte missa?

5. Vad bör vi ungefär räkna med för totalbudget (hyra bil, bensin, mat, nöje m.m.)? Vi vill ha en bra standard, absolut ingen lyx. Tips på budgetbesparingar är alltid välkommet.

Tacksam för all typ av tips och råd :)
22 jan. 2018 19:14
Hej
På Irland är i stort sett det mesta någon form av sevärdhet, om jag får plocka ut det som jag tyckte bäst om så var det
Giant Causeway som ligger högst upp i norr.
5 feb. 2018 15:46
Hej!
Jag hade def bokat bilen i förväg. Många konstiga extraavgifter och försäkringar tillkommer på plats. Vi använder hyrbilsguiden när vi åker. De är de bästa tycker vi. Se till att se över "självriskselimineringen" den kan dra iväg annars.. Bilstolar är dyra extratillägg. Vi har tagit med egna som handbagage och sedan lämnat kvar där. Blev betydligt billigare.
Du får räkna med runt 1200 kr/natt skulle jag nog tro för er familj. (minst) Tyvärr har Irland blivit fruktansvärt dyrt. Ligger topp 10 på prisindex just nu. Alltså dyrare än Sverige. Men gör picknickar som ni tar med. Finns bra färdiga rätter i affärerna. Pubarna har bra mat, men är inte alls lika billiga längre som de var förr.
Tråkigt med priserna som gått upp...MEN Irland är fortfarande heeeelt underbart. vackraste stället i världen. Ffa västkusten.
barnen kanske skulle gilla Tayto-park? Googla på den. Trevlig liten nöjespark.
Efter det skulle jag åka rätt över till Galway. Sen bila ner "The wild Atlantic way" med stop vid Cliffs of Moher, Doolin, Dingle, Killarney - The ring of kerry och vidare ner mot Co Cork.
Finns lite roliga pet-farms längs vägarna där barnen får klappa getter, får, katter etc.
Dingle har mycket roligt för barnen också. Delfintur, minigolf, akvarium. etc. och sååååå galet vackert!
Lycka till med resan.