Budget, tips och råd för två veckor på Irland med 3 barn

Av Mysboll
21 jan. 2018 18:33
Visningar: 519
Vi är sugna på att göra något med familjen i sommar och är väldigt intresserade utav att besöka Irland. Hyra bil och köra runt två veckor, bo på B&B:s och helt enkelt bara njuta av den fantastiska omgivningen. Vi är två vuxna och tre barn (2, 5 & 7 år)

Till att börja med så har jag lite frågor:
1. Efter att ha sökt runt lite på nätet så har jag fått uppfattningen av att det är billigare att flyga dit och hyra bil på plats? Stämmer detta? Nån med erfarenhet?

2. Vad kostar det att hyra en familjebil i ca 2 veckor? Finns det bilstolar att hyra?

3. Vad kostar det ungefär att bo på B&B:s för en familj i våran storlek, finns det andra budgetalternativ på boende?

4. Vilka ställen tycker ni att vi bör besöka? Och vilka ställen bör vi absolut inte missa?

5. Vad bör vi ungefär räkna med för totalbudget (hyra bil, bensin, mat, nöje m.m.)? Vi vill ha en bra standard, absolut ingen lyx. Tips på budgetbesparingar är alltid välkommet.

Tacksam för all typ av tips och råd :)
22 jan. 2018 19:14
Hej
På Irland är i stort sett det mesta någon form av sevärdhet, om jag får plocka ut det som jag tyckte bäst om så var det
Giant Causeway som ligger högst upp i norr.
5 feb. 2018 15:46
Hej!
Jag hade def bokat bilen i förväg. Många konstiga extraavgifter och försäkringar tillkommer på plats. Vi använder hyrbilsguiden när vi åker. De är de bästa tycker vi. Se till att se över "självriskselimineringen" den kan dra iväg annars.. Bilstolar är dyra extratillägg. Vi har tagit med egna som handbagage och sedan lämnat kvar där. Blev betydligt billigare.
Du får räkna med runt 1200 kr/natt skulle jag nog tro för er familj. (minst) Tyvärr har Irland blivit fruktansvärt dyrt. Ligger topp 10 på prisindex just nu. Alltså dyrare än Sverige. Men gör picknickar som ni tar med. Finns bra färdiga rätter i affärerna. Pubarna har bra mat, men är inte alls lika billiga längre som de var förr.
Tråkigt med priserna som gått upp...MEN Irland är fortfarande heeeelt underbart. vackraste stället i världen. Ffa västkusten.
barnen kanske skulle gilla Tayto-park? Googla på den. Trevlig liten nöjespark.
Efter det skulle jag åka rätt över till Galway. Sen bila ner "The wild Atlantic way" med stop vid Cliffs of Moher, Doolin, Dingle, Killarney - The ring of kerry och vidare ner mot Co Cork.
Finns lite roliga pet-farms längs vägarna där barnen får klappa getter, får, katter etc.
Dingle har mycket roligt för barnen också. Delfintur, minigolf, akvarium. etc. och sååååå galet vackert!
Lycka till med resan.
Bilresa Irland, Skottland, England. Tips på trevliga boenden o aktiviteter
Irland Teresewiss, 24 nov. 2014
Updaterad av Barabrittiskt för 4 år sedan
7
Jag och min familj tänkte göra en bilsemester på Irland, Skottland och England. Självklart kommer vi att göra stop i huvudstäderna och där har vi varit förut. Det jag vill ha tips på är boenden på mysiga BB och slott ute på landsbygden samt vad man ej får missa på dessa härliga ställen! Både vuxen ...
Familje semester!
Irland Tyris78, 18 juni 2013
Updaterad av Tovebove för 6 år sedan
1
Jag vill åka till Irland när jag fyller 40 år och undrar nu hur det funkar med att resa runt på Irland med barnen? Dom är 6,8 och 10 år gammla! Är det en "familjeresa" att rekommendera, eller ska man titta efter något annat? Tacksam för alla svar och tips av alla olika slag är ni snälla;) ...
Dublin-tips!
Irland Desires, 14 apr. 2012
Updaterad av Floridasidan för 7 år sedan
4
Att fira påsk i gemytliga Dublin var mysigt! Här hade våren kommit längre, det var grönare och de japanska körsbärsträden blommade. Det välkända Temple Bar-området är ett måste, det är här du njuter bäst av det irländska pub- och folklivet. Tröttnar du på folklivet i storstaden (som mer ...
Bästa tid att åka till Irland
Irland Klara_maria, 27 maj 2019
Updaterad av Klara_maria för 15 veckor sedan
3
Hej! Jag har kollat en del på att åka till Irland och funderar på att åka dit en vecka i sommar. Jag har semester v. 30-32 liksom många andra. Ni som har varit där- har ni någon aning om hur man ska tänka angående vilken av dessa veckorna som är bäst att åka? Har förstått att det är högsäsong ...
Flyg till Dublin
Irland Sandranilssons, 19 maj 2018
Updaterad av Birgere för 1 år sedan
4
Hej, Jag och min sambo har tänkt att åka till Dublin, Irland i slutet av augusti men det verkar omöjligt att hitta flyg dit. Hittar bara flyg t/r som ligger runt 2 500 kr. Behöver er hjälp så alla tips mottages varmt! ... Worldofmarie: Jag flög nyligen för ca 600 kr ToR. SAS dit och Norwegian ...
Transport till och från flygplatsen.
Irland Peter_parker, 15 juni 2017
Updaterad av Vittjarn för 2 år sedan
4
Tacksam för tips! ... Vittjarn: Hej Det finns flera olika transfer bussar som går intill Dublin, kolla bara upp var exakt var dom går till. Som tur var frågade chauffören vilket hotell vi skulle till och det visade sig att han rekommenderade en taxi istället för den bussen gick bara intill ...

Irland Europa

Irland ligger i Europa nordvästra hörn och har som ö i Atlanten sin egna särprägel. Här finns huvudstaden Dublin, ölet Guinness, pubar, vacker natur och musikstaden Galway på västkusten.

Irlands största stad Dublin är en naturlig startpunkt för en Irlandsvistelse, här finns bryggerier som Guinness Store House, där du kan lära dig allt om den berömda ölen och besöka skybaren som har en 360-graders utsikt över staden. Old Jameson Destilleri ligger också nära Dublins centrum, och här kan du se på när whiskeyn Old Jameson produceras. Området Temple Bar är känt för sina irländska pubar men det är även ett kulturellt område väl värt att besöka på helgen. Kilmainham Gaol var Dublins fängelse fram till 1924. Detta är ett av Dublins främsta sevärdheter då många kända fångar har suttit här och det även spelats in filmer.
Du får heller inte missa Irlands dramatiska västkust med Cliffs of Moher söder om Galway som är ett av Irlands mest spektakulära sevärdheter. 230 meter höga klippor bildar en dramatisk vägg mot Atlanten. Nära Galway ligger också Connemara, med stämningsfulla hedar, insjöar och berg som The Twelve Bens. Missa heller inte Galway själv med sina musikfestivaler och några av Irlands bästa pubar.