Äntligen bär det av till Puerto Rico! Tips?

7 nov. 2013 16:36
Visningar: 9067
Hejsan!

Nu har jag bestämt mig för en resa till Puerto Rico i Karibien :) Har någon varit där och kan rekommendera ett bra ställe man kan bo på? Billigt, bra mat, trevlig strandhäng, större andel lokalbefolkning än turister, mm. Ni kanske vet någon bra sajt som har lite information och smultronställen i Puerto Rico.

Tacksam för alla tips!
7 nov. 2013 20:34
Jag älskade Puerto Rico, men det krävs nästan att du har körkort och hyr bil eller att du känner folk där. Och även om du känner folk där kan det vara lite "risky" att få skjuts med tanke på att det är extremt vanligt att köra rattfull där (även dagtid). Aldrig sett så mycket rattfylla i hela mitt liv som jag upplevde på 5 dagar där. Men kollektivtrafik på ön är ett skämt, och man som brukar prata illa om Los Angeles kollektivtrafik, men Puerto Rico har den i särklass sämsta kollektivtrafiken som jag varit med om i någon stad eller land i hela världen! Dock är gamla San Juan fint, och även resten av ön om man får chans att uppleva det. Folk är supertrevliga där och det var lätt att hitta nya vänner. Jag fick typ 10 vänner på 5 dygn.
Det finns massa med sidor att läsa om attraktioner. Det är bara att googla. Jag har ingen särskilt sida att rekommendera.
7 nov. 2013 20:38
Och...även om Puerto Rico var trevligt så skulle jag hellre rekommendera Kuba eller Cancun i Mexiko för någon som aldrig varit i Karibien tidigare. 10x bättre än Puerto Rico när det gäller priser, god mat, natur, stränder, sevärdheter. Skulle även rekommendera Jamaica före Puerto Rico. Skulle inte rekommendera det stället om man inte redan rest runt till de andra ställena som jag redan nämnt först.
7 nov. 2013 20:54
Jag tänkte faktiskt hyra bil!!! Men jag vet inte var jag ska hyra för att komma billigt undan. Råkar du ha tips? Antar att man inte ska hyra på flygplatsen. I självaste San Juan som jag ska besöka 2-3 dgr tänkte jag cykla. Ser du någon risk med det?
Jag har faktiskt varit i Mexico. Det var underbart! Maten och stämningen var fin men för turistigt. Antar att puerto rico inte är mycket bättre men jag söker smultronställena. Ska vara där i ca 18dgr, så jag ska försöka hitta nått bra ställe. Har bara bokat vandrarhem en natt i san Juan än så länge, och ja, jag reser ensam. Vet du något om öarna omkring?
7 nov. 2013 21:09
Eftersom jag inte har körkort har jag inget tips på biluthyrning. Jag var tvungen att hitta vänner på plats för att få hjälp med skjuts. Det går inte att ta sig runt på egen hand utan bil! Det är extremt tidsödande och jag såg knappt en enda buss under tiden jag var där. Hade googlat efter fakta om kollektivtrafik på förhand, men som sagt - obefintligt och krångligt.

Karibien är inget ställe för "island hopping" i min mening. Ofta flygs det mellan öarna. Tror man har en färja från Puerto Rico till Dominikanska Republiken i alla fall. Men generellt går det dåligt med turistfärjor mellan öarna i Karibien (alltså man har färjetrafik mellan öar som tillhör samma land eller om de ligger väldigt nära), men annars är avstånden ofta långa...

Såg nu din andra tråd, och att du söker trygga ställen utan kriminalitet och knark, samt ska vara bra ställen för ensamresande tjejer. Synd att du inte hann läsa mina tips innan för då skulle jag säga att Kuba är stället för dig. Kriminaliteten är nog lägre än i Sverige, det finns inget knark att få tag på, och jag kan rekommendera det stark för ensamresande tjejer (tryggt + lätt att lära känna nya vänner). Dessutom är Kuba det billigaste landet i Karibien.

Nästa gång kanske...
7 nov. 2013 21:36
Hur hittade duu "vänner på plats"? Jag tänkte fråga på mitt vandrarhem samt sätta upp en lapp på turistcentret. Då ifall vi ska dela bil. Men det löser sig nog. Buss är inget jag överhuvudtaget övervägt.

Ok då vet jag angående "Island hoppning". Det finns som du säger ett par öar en bit utanför som tillhör puerto Rico där färjor trafikerar. Det kan nog vara värt ett besök under mina 18 dgr. För nyfikenhetens skull tänkte jag kolla på plats om det finns flyg till nått superspännande ställe inte alltför långt bort.

Kuba kollade jag också på men flyget dit var aningen dyrt så här sent inpå. Men visst, nästa gång kanske. Älskar Karibien. Kollade först på Trinidad/Tobago men flyget tog på tok för långt tid. Kuba är ju väldigt speciellt med tanke på att det är kommunistiskt. Fast regimen har ju gjort ett undantag för turismen i landet, tror det var några hotellanläggningar som fick byggas. Men det mesta måste vara närproducerat med tanke på att landet annars är så slutet. När var du där?
9 nov. 2013 19:47
Man hittar lite vänner på stan genom att vara lite social...

Jo, det finns färjor till Culebra, men det är inget jag rekommenderar. Du måste vara där 04:00 för att på biljett till färjan kl 09:00. Man kan inte köpa biljett för dagen därpå eller så. Köerna där är bland de hemskaste jag upplevt.

"Kuba kollade jag också på men flyget dit var aningen dyrt så här sent inpå."

Du kan inte åka från Puerto Rico till Kuba, eftersom PR är amerikanskt territorium, och USA har en blockad mot Kuba.

"Fast regimen har ju gjort ett undantag för turismen i landet, tror det var några hotellanläggningar som fick byggas. Men det mesta måste vara närproducerat med tanke på att landet annars är så slutet. När var du där?"

Huh? Turismen har bara ökat och ökat sedan 1997 och i dagsläget har de ca 3 miljoner turister per år. Nej, det finns ingen ny lag angående hotell. Förut tilläts inte kubaner på hotell för utlänningar, för att minska risken för prostitution. Då fanns det separata hotell för kubaner. Men nu är det mer uppblandat.

Det stämmer att det mesta grönsakerna är närproducerade och ekologiska.

Jag har varit där vart och vartannat år sedan 2003...
10 nov. 2013 12:22
Att vara social är en mjuk faktor som inte går att planera inför resan till PR. Min fråga mellan raderna var ställd att besvaras med planerade insatser för att öka interaktionen.

Det där med väntetiderna till färjebiljetterna i PR låter tråkigt. Får kolla på flygalternativ kanske. Å andra sidan har jag under en längre tid levt i ett fd kommunistiskt land där kollektivtrafiken inte fungerat överhuvudtaget så inget förvånar en längre. Kan du utifrån egen erfarenhet eller andrahandsinformation rekommendera Culebra eller Vieques framför "huvudön" om man söker kritvita stränder och hyfsat billiga restauranger som serverar skaldjur?

Nej, jag tänkte inte åka från PR till Kuba. Jag kollade priser på flyg från Sverige till Kuba innan jag bestämde mig för PR.

Ok skrev som sagt tror men bra med din information om Kuba. Sökte dessutom vidare lite och hittade en läsvärd artikel från föreningen för utvecklingsfrågor angående Kuba där det knyts an till det här med hotellanläggningar och dubbla valutor mm.
http://fufkorrespondenterna.com/2012/02/13/dubbla-varldar-en-lektion-i-varldsekonomi-i-turistparadiset-kuba/