Weekend i New York

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Vi svenskar reser till New York som aldrig förr, och det är det mest bokade resmålet i USA den här vintern. Här är några tips på vad du kan hitta på om du ska till New York i vinter.

New York är den typen av stad du kan resa tillbaka till om och om igen utan att tröttna. Det händer så mycket saker här och varje gång man kommer hit har det hänt något nytt. Dags att åka tillbaka med andra ord, för att se vad som har skett sedan sist.

Freedom Tower står klart 2013

Det här vackra tornet, som nu går under namnet 1 World Trade Center, kan ses väldigt tydligt på New Yorks skyline, och under 2013 är det planerat att vara klart. Vid sidan av tornet ligger Reflecting Absence Memorial där de två tornen stod fram till 11/9. Redan nu är det väl värt att ta en tur till Lower Manhattan för att se Freedom Tower, det är otroligt häftigt att stå på marken och se upp på det enorma tornet av glas där himlen speglar sig.

Hitta ett nytt favorithotell

Det har öppnat en hel del nya hotell i New York under året, i alla prisklasser. Gillar du lyx ska du bo på Conrad New York som ligger i området Lower Manhattan, och härifrån har du gångavstånd till Soho, Tribeca och Lower East Side. Ett litet annorlunda hotell är The Out NYC, ett “straight-friendly gay hotel” som de själva kallar sig. Här kan du välja mellan vanliga rum eller ett “Sleep Share”-rum där du för 99 dollar per natt får dela rum med tre andra, men du får en egen säng. Vill du bo bra, men billigt är Pod39 ett bra val. Här bor man i små rum som ändå har alla de faciliteter man behöver – tv, gratis wi-fi, uppkoppling för bredband och smartphone, dusch/wc och luftkonditionering för att nämna några.
Hitta ditt hotell i vårt stora hotellsök.

Ät gott

En viktig del av en helg i New York är maten. Det finns så mycket gott att välja mellan, och inte minst mycket gott att smaka på. Vill du bara ha något snabbt och gott kan du sticka inom Taboonette på Union Square, här frossar man i fyllda pitabröd – testa gärna den med skaldjur. Vill ditt resesällskap äta något annat än vad du vill? Stick inom Back Forty West som har allt från äkta, amerikansk sydstatsmat till mat som man finner på de hippaste gastropubarna i Europa. Har du varit på resande for i USA under en längre period och saknar Sverige mer än du hade trott att du skulle göra , ja då kan du gå över Brooklyn Bridge till Williamsburg och äta mddag på Frej, en “pop-up”-restaurang som har öppet måndag till onsdag och som serverar modern nordisk mat.

Jul i New York

Det är något speciellt med New York i juletider. Åk skridskor på isbanan vid Rockefeller Center, se på julskyltade skyltfönster på 5th Avenue – det ena vackrare än det andra, drick varm äppelcider till en god cupcake på Magnolia Bakery och köp alla julklappar till mycket bättre priser än hemma i Sverige. Har du med dig barn på resan är ett stopp på den fantastiska leksaksbutiken FAO Schwarz ett måste. I år startar julen den 28 november med att de tänder den stora julgranen som står framför Rockefeller Center. Det finns också speciella sightseeingturer som visar dig det bästa av det bästa när det kommer till New Yorks julpyntade gator.
Läs mer om jul i New York här.

Se en ny föreställning på Broadway

Det dyker hela tiden upp nya föreställningar, vissa bättre än andra såklart. En gammal klassiker som återigen är redo att förtrolla publiken är musikalen “Annie”. Helt klart speciellt att se den i New York. Vill du ha lite mer julstämning kan du välja mellan “A Christmas Story” som är en musikalisk komedi eller musikalen “Elf” – båda kända från tv. 80-talsnostalgi får du på musikalen “Kinky Boots” som har text och musik skriven av Cyndi Lauper. En ungdomlig musikal som handlar om en cheerleadermiljö på en amerikansk high school, också den här känd från tv. Man bjuds på otroliga stunts, bra musik och knivskarp underhållning – perfekt om man har med sig tonåringar till New York.
Se fler nyheter på Broadway här.

Så tar du dig hit

Från Stockholm går det dagliga direktflyg till New York med SAS och United Airlines. Du kan också resa med andra europeiska sällskap som Icelandair, KLM och British Airways, men då med ett stopp på vägen. Detsamma gäller om du reser från andra flygplatser i Sverige. Väl framme kan du välja mellan tåg, buss, minivan, taxi och limoservice från flygplatsen in till Manhattan och ditt hotell.

Medlemsguide New York

Läs mer om New York i “KarroKarro”s guide:
NYC med tjejgänget


Flygbiljetter till New YorkUtvalda hotell i New York

Om New York New York, USA

Staden som aldrig sover - New York med Manhattan i spetsen är mångas favoritstad med en puls och ett utbud som slår det mesta. Central Park i mitten kantas av raka gator fyllda av skyskrapor med butiker, restauranger, företag och bostäder. Alla delar med sin charm och sitt utbud.
Nöjesliv
Konst
Kultur
Weekend
Storstad
Nattliv
Shopping
26°
Klimat i september
Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53