Våga ta steget ut i världen

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Dreamstime
Drömmer du om resor men saknar någon som kan följa med? Det är inte alltid de egna resplanerna stämmer överens med vännerna eller familjens övriga planer och istället för att stanna hemma kan du efterlysa en resekompis eller träffa nya människor på vägen.

Det är skönt med sällskap på resan men ibland stämmer planerna i kompisgängen inte överens med varandra. Men stanna inte hemma bara för det, du kan fortfarande åka och njuta av en spännande resa.

Tips för dig som saknar resesällskap


Åk på en gruppresa, det finns varianter som passar alla.
På många rundresor har gruppen transport och boende gemensamt men i övrigt är det valfritt hur mycket du vill följa med på. Du reser på så sätt aldrig ensam och du har stöd om något skulle hända.

Läs en språkkurs eller arbeta som volontär under en kortare period. Där träffar du med största säkerhet öppensinnade människor från hela världen.

Åk själv men bo på hostel, där träffar du mycket folk och många reser själva vilket gör att ni kan ta sällskap om ni ska åt samma håll.

Sök efter en resekompis innan avresa.

Här är några som söker resekompisar i forumet just nu:


Medlemmen Veronicka söker sällskap till Sydafrika vintern 08/09

Medlemmen Umebo gillar klättring, vandring och snowboardåkning och söker sällskap på en resa till Alperna, Norge eller Kanada.

Medlemmen Mar_ia letar resekompisar som vill hänga med runt jorden 2009-10.

Söker du också resesällskap? Starta en diskussionstråd i forumet.

Har du mött din resekompis på Reseguiden.se? Hör av dig till oss, vi är nyfikna på hur resan gick!