Prisvärda weekendstäder i sommar

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Njut av en skön och välförtjänt weekendresa i sommar. Det finns många prisvärda städer som är värda ett besök, vi har valt ut fem favoriter.

Du hinner göra mycket under en weekendresa i Europa. Shoppa massor av trendiga kläder, äta gott på en solig uteservering, fotografera kända sevärdheter, upptäcka det pulserande nattlivet eller helt enkelt bara njuta av en paus från vardagsstressen. Här får du fem prisvärda weekendresmål att upptäcka i sommar.

Riga – modern och prisvärd stad i öst

I Lettlands huvudstad Riga möts öst och väst och det är en modern stad med många historiska sevärdheter. Här får du kullerstensklädda gränder i Gamla stan, bra shopping och ett rikt nattliv. Passa på att besöka sevärdheter som Domkyrkan, Jugenkvarteren, Ockupationsmuseum och Centralmarknaden. Det går snabbt att ta sig hit, flygresan går bara på knappt en timme. Både hotell och restaurangbesök är billigt och Riga hör till ett av de mest prisvärda weekendresmålen.

Flyg till Riga | Hotell i Riga | Allt om Riga


Prisvärda flygbiljetter till RigaPopulära hotell i Riga


Berlin – trendig shopping och hett nöjesliv

Den tyska staden Berlin är en av Västeuropas billigaste huvudstäder. Här får du en levande storstad med restauranger från världens alla hörn, trendig shopping, ett hett nattliv och många historiska monument. Missa inte sevärdheter som Checkpoint Charlie, Alexanderplatz, Brandenburger Tor och resterna från Berlinmuren. Vill du kan du njuta av de konstgjorda stränderna som finns i centrum. Berlin ligger knappt två timmar bort med flyg. Hotellpriserna ligger några hundralappar under de svenska priserna.

Flyg till Berlin | Hotell i Berlin | Heta områden i Berlin | Allt om Berlin


Prisvärda flygbiljetter till BerlinPopulära hotell i Berlin


Lissabon – pittoresk hamnstad på sju kullar

Lissabon är en pittoresk och prisvärd hamnstad med de centrala delarna vilandes på sju kullar. Portugals huvudstad bjuder på slingrande gränder, mycket historia, trevliga restauranger och bra shopping. Borgen Castelo de Sao Jorge och Torre de Belém är väl värda ett besök och en halv timme bort ligger de två badorterna Estoril och Cascais. Det tar ungefär fyra och en halvtimme att flyga till Lissabon.

Flyg till Lissabon | Hotell i Lissabon | Heta områden i Lissabon | Allt om Lissabon


Prisvärda flygbiljetter till LissabonPopulära hotell i Lissabon


Prag – färgstark stad med många ölstugor och broar

Under en weekend i Prag i Tjeckien får du ölstugor, shopping och restauranger från hela världen, allt för en billig peng. Det är en färgstark och spännande stad, en av Europas mest välbevarade, med kyrkor i varje gatuhörn, slingrande gränder och vackra broar. Astronomiska klockan, Karlsbron och Praborgen är några av de mest populära sevärdheterna. Flyget till Prag tar ungefär två timmar.

Flyg till Prag | Hotell i Prag | Heta områden i Prag | Allt om Prag


Prisvärda flygbiljetter till PragPopulära hotell i Prag


Helsingfors – liten storstad med shoppig och mycket nöje

Finska huvudstaden Helsingfors är en hamnstad med en spännande mix av nordiska och östeuropeiska influenser. Det är en liten storstad med designshopping, museer, trevliga restauranger och nära till fina sandstränder. Många kommer även hit för det heta nöjeslivet. När du är här måste du besöka de populära sevärdheterna Domkyrkan, Tempelplatsens kyrka och världsarvsskyddade Sveaborgs fästning. Flyg från Stockholm tar ungefär en timme och från Göteborg är det en halvtimme längre. Bra att veta är att hotellen är som billigast under helgen.

Flyg till Helsingfors | Hotell i Helsingfors | Allt om Helsingfors


Prisvärda flygbiljetter till HelsingforsPopulära hotell i Helsingfors