Nakenchock på semestern

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Thinkstock
Bild: Thinkstock
BIld: Thinkstock
Foto: treb, medlem sedan 2007
Bild: Thinkstock
Bild: Thinkstock
Kanske har du tröttnat på blöta badkläder som klibbar fast på kroppen eller så vill du minimera packningen. Här är fem ställen där du solar i bara mässingen.

Är du en inbiten nakenbadare eller vill du bara slänga av dig badkläderna ibland? De som solar och badar på de här stränderna har inte en tråd på kroppen och brännan är mystiskt jämn.

1. Little Banana Beach – Skiathos

Banana Beach är egentligen tre stränder på rad och den minsta av dem, Little Banana, är den som främst lockar nudister. Namnet kommer från strandens form – en gyllene banan. Detta anses av många vara en av de bästa nudiststränderna i Grekland. Skiathos ligger i östra Grekland i ö-gruppen Sporaderna.

2. Playa Maspalomas – Kanarieöarna

Vid Gran Canarias vackra sanddyner mellan Maspalomas och Playa del Ingles solar man både med och utan badbrallor. Det är främst den mittersta delen som är populär bland nakenbadare.

3. Haulover Beach – Florida

Nakenstranden Haulover Beach är en del i ett större strandområde, med närhet till Miami Beach. Hit reser besökare från andra delar av USA, men också Kanada och resten av världen. En solig dag är det tätt mellan de nakna rumporna.

4. Orient Beach – St. Maarten

St. Maarten är nakenbadarnas karibiska paradis och här råder en ganska liberal inställning till badkläder i allmänhet. Vackra Orient Beach är den främsta nudiststranden och många samlas kring nakenvänliga Orient Beach Resort. Men även på en del andra håll uppmuntras det att släppa bikinin. En strandbar på Maho-stranden lockar med gratis drinkar till topless-tjejer.

5. Leucate Plage, Frankrike

På Frankrikes sydkust nära gränsen till Spanien ligger Leucate-stranden. Det är ett klassiskt nudistsbad, med gyllene sand och lugna vatten. Ett par olika nakenresort delar på stranden, men den är öppen för vem som helst.

Hitta flyg

Hittar du inte vad du söker? Sök fler flyg här.