Kul på gruppresa

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Medlemsbild: Ziesta
Foto: ziesta, medlem sedan 2006
Reseguidens medlem Ziesta, eller Theresia som hon heter, berättar mer om varför hon gillar gruppresor. – Det finns en uppsjö att välja bland och det är en bra chans att komma iväg om man inte vill åka ensam, säger hon.

Året var 2001 och kompisen bangade den planerade Sri Lanka-resan. Att ge sig iväg ensam kändes som ett allt för stort steg, men så blev hon tipsad om ett gruppreseföretag med fokus på ungdomar mellan 18-35 år.

Theresia bestämde sig för att besöka en kompis i USA och kombinerade med en veckolång tur från New York till Florida. De kommande åren följde ytterligare sju gruppresor i olika länder och världsdelar.

– Jag blev jätteglad när jag upptäckte att jag inte behövde resa själv och att det fanns gruppresor som riktade sig till en yngre målgrupp, säger Theresia. Man möter många spännande karaktärer och lär ofta känna varandra snabbt, fortsätter hon.

Fann kärleken och vänner för livet

Thailand lockade och 2002 var det dags för ännu en rundtur, denna gång med lite mer backpackerkänsla i liten grupp, med lokal guide och enklare transportmedel. Det var på den resan som Theresia för första gången träffade sitt livs kärlek, Thane, från Australien. När Theresia senare åkte till Australien på Working Holiday hälsade hon på många av vännerna från tidigare resor – och även Thane såklart och idag är de förlovade.

– Ibland när jag berättar om någon kompis som är singel skämtar Thane och säger att vi får skicka dem på gruppresa, säger hon och skrattar.

Det finns en uppsjö av olika gruppresor och Theresia tipsar om att verkligen leta efter ett gruppreseföretag som matchar dina intressen.

– Om man inte gillar friluftsliv kanske man inte ska välja en resa där man tältar i bushen. Det kan bli helt fel. Olika människor väljer olika resor, det gäller att hitta de som passar, säger hon.

Är gruppresor något för dig?

Saknar du resesällskap? Kom iväg utan att behöva åka ensam.
Är du en ovan resenär? Åk med erfarna guider och medresenärer.
Har du ont om tid? Se det bästa på kort tid.
Vill du träffa nya människor? Ni har redan intresset för resor gemensamt.

Psst! Tänk på att du kan kombinera gruppresan med en vecka eller två på egen hand.

Är du nyfiken på vilka gruppresor Theresia gjort? Läs mer.
Läs bloggen om rundresan i Thailand 2002.

Läs mer:

Hitta din rundresa på Reseguiden.se

Hitta ett gruppreseföretag som passar

Hitta flyg till ditt nästa resmål