Afrikas 5 bästa safariländer

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: kattax, medlem sedan 2011
Foto: bling, medlem sedan 2006
Foto: peter62, medlem sedan 2006
Populäraste safarin går till vackra och exotiska Afrika. Sydafrika, Botswana, Namibia, Kenya och Tanzania är de bästa safariländerna – här kommer bra paketresor.

I Afrika går mångas dröm i uppfyllelse. Här hittar du den bästa safarin med vackraste savannerna och vildaste djuren. Chansen är stor att du får se “The Big Five” – elefant, lejon, leopard, buffel och noshörning. Här ger vi inspiration till Afrikas bästa safariländer Sydafrika, Botswana, Namibia, Kenya och Tanzania. Och härliga safaripaket att längta till.

Sydafrika – största safariresmålet

Ska du på safari står det oftast Sydafrika på biljetten. Sydafrika är Afrikas sydligaste land med ena kusten mot Indiska ocenanen och andra mot Atlanten. På en safari här kan du se “The Big Five”, giraff, antiloper, flodhäst och krokodiler. Bästa safarin går till Krüger National Park i norr, men även öster och söder har fina parker. Här sker många av safariturerna i öppna Landrovers som ger en helt speciell och naturnära karaktär till safarin. Många som åker på safari hit kombinerar resan med Kapstaden och Garden Route, den natursköna bilturen längs sydkusten. Förutom safari och storstad bjuder landet på vingårdar, perfekta surfmöjligheter och härliga badstränder.

Kenya – kombinera safari med bad

Kenya ligger i Östafrika vid Indiska oceanen och är tillsammans med Sydafrika det vanligaste safariresmålet. Här finns det gott om vilda djur och du får uppleva en äkta och unik safari. Välkända parker är Masai Mara, Lake Nakuru, Nairobi National Park, Amboseli och Tsavo West. Kombinera gärna safarin med en veckas avkoppling i solstolen vid Mombasa eller på kryddön Zanzibar. Res hit med Både Apollo och Fritidsresor har dessutom charterresor hit.

Botswana – orörd safarijuvel

Botswana ligger i södra Afrika och här får du en safariupplevelse utan spår från massturismen. En stor del av landet är nationalpark. Bästa safarin får du vid reservatet vid Okavangoflodens inlandsdelta, med ett rikt fågelliv. Den här parken ses som en riktigt safarijuvel. Andra bra parker är Chobe National Park med många elefanter och Moremi där du träffar på vildhundar.

Namibia – där öknen möter havet

Namibia ligger längst ner i sydvästra hörnet av Afrika och bjuder på en fantastisk safari i ökenomgivning. Här får du en orörd och obebodd vildmark med många djur, som den svarta noshörningen. I välkända Etosha kan du spana in alla de stora djuren och 350 fågelarter och i Skeleton Coast Park möter öknen havet och skapar en helt unik miljö. Waterberg är en mindre park som är perfekt för den som vill börja i liten skala.

Tanzania – avsluta safarin med Zanzibar

Tanzania ligger i Östafrika och har några av Afrikas bästa nationalparker som bäddar för en oslagbar safari. Serengeti är nationalparkernas nationalpark och här får du en riktigt naturnära upplevelse med alla klassiska savanndjur. Ngorongorokratern är en annan populär park att besöka för en toppensafari. Det är vanligt att kombinera safarin med en veckas avkoppling i solstolen på Seychellerna, Mauritius eller på kryddön Zanzibar.

5 spännande paketresor i Afrika

Familjevänlig rundresa med safari i Sydafrika
Här får hela familjen en riktig Sydafrikaupplevelse med en blandning av natur, djur och bad. Det ingår en två dagars safari i Greater Kruger Park med rytande lejon, zebraränder och viftande elefantöron. Resan avslutas med fyra dagar i Kapstaden. Hit åker du med Sydafrikaresor.
- Läs mer om resan >>

Klassisk ekolyxsafari i Kenya
På den här ekosafarin får du ett äventyr utöver det vanliga i Kenya. Du tillbringar två nätter på ett eko-camp i hjärtat av Masai Mara och en natt i exklusiva Eagle View camp. Det blir både morgon- och kvällssafari med chans att se stora djur som lejon och giraff. Dessutom trädplantering, besök av skola och en smyckesverkstad. Resan är i tre nätter och ordnas av Ecolyx.
- Läs mer om resan >>

Botswana – genuina Afrika under 12 dagar
På den här rundresan i Botswana ser du det genuina Afrika. Under 12 dagar får du upplevelser bortanför turiststråken. Du besöker flera nationalparker och kommer nära djuren. Guiderna är riktigt duktiga på det de gör och du får garanterat fönsterplats i safarifordonet. Res hit med Tour Africa.
- Läs mer om resan >>

Klassiska Namibia med safari
På den här resan får du utforska slätterna i Namibiaöknen med unik natur, aprikosfärgade sanddyner i Sossusvlei och viltsafari i Etosha National Park. I nationalparken får du möjlighet att se en stor mångfald av djur- och fågelarter runt vattenhålen, flera unika för just Namibia. Hit reser du med Afrikaresor.
- Läs mer om resan >>

Safari i Tanzania och avkoppling Zanzibar
Den här kombinationsresan är perfekt för dig som både vill ha exotisk safari på vida savanner och sol och bad. Resan börjar med safari och rundresa till Lake Manyara, Serengeti och Ngorongoro. Du bor i nationalparken med utsikt över Ngorongorokratern. Sista veckan spenderar du på en lyxig resort i Zanzibar med sol och skön avkoppling. Res hit med Anderson's African Adventures.
- Läs mer om resan >>

Vi har många fler erbjudanden till Afrika:
- Safari i Afrika >>
- Alla erbjudanden till Afrika >>


Safari i Afrika