Här bor du bäst på hotell i New York

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Paulina
Foto: Thinkstock
Foto: Paulina
Manhattan är stort, större än du tror. Och det finns mängder med hotell på och runt Manhattan. Så för att underlätta ditt letande, här är områdena som jag tycker passar bäst för din vistelse. Det är här du ska leta hotell.

Lower Manhattan

Längst söder ut på Manhattan ligger Battery Park, det är härifrån båtarna mot Liberty Island och Ellis Island går, så vill du se Frihetsgudinnan är det här du ska ta dig. Det är också här det stora affärsdistriktet ligger med Wall Street i spetsen. Mycket business och kontor, men också en del caféer och restauranger. Området South Street Seaport, vid East River, har flera butiker och restauranger. Tips, ta tunnelbanan norrut för att komma upp till Central Park och övriga Manhattan.
Ett omtyckt och prisvärt hotell på Lower Manhattan är 4-stjärniga DoubleTree by Hilton New York City Financial District.
Söker du ett lyxigt hotell på Lower Manhattan är The Ritz - Carlton New York Battery Park.

Midtown

Det är det här området som jag gillar att spendera mest tid i när jag är i New York. Här hittar du mysiga West Village, som ligger på gränsen mellan Lower Manhattan och Midtown, med de låga husen och gulliga butikerna, livliga Time Square med neonskyltar och massvis med människor och även den bästa shoppingen från Union Square upp till hörnet av Central Park på 5th Avenue. I området hittar du också Madison Square Garden, Empire State Building och Rockefellar Center där du får den absolut bästa utsikten över hela Manhattan. Du hittar mängder med hotell i detta område, men du som söker ett tyst och lite lugnare hotell ska kanske inte välja att bo runt Time Square.
Ett prisvärt hotell i Midtown är 4-stjärniga The Court - A St Giles Premier Hotel.
Ett lyxigt hotell i Midtown är The Benjamin som ligger ett stenkast från shoppinggatan 5th ave.

Upper West Side

Lite lugnare område, en bit ifrån nattliv och den vildaste shoppingen. Fina kvarter för promenader, jogginturer och cykling. Här ligger till exempel American Museum of Natural History och Children's Museum of Manhattan. Det finns många fina restauranger i området och det gränsar till Central Park. Här finns hotell för både familjer och par. Här är det tystare än runt exempelvis Time Square.
Ett prisvärt hotell på Upper West Side är 4-stjärniga NYLO New York City.
Ett lyxigt hotell på Upper West Side är 5-stjärniga Trump International Hotel & Tower New York.

Jersey City

Mitt favorithotell finns i det här området. Du tar pendeltåget Path från Ground Zero, en hållplats under Hudson River så är du framme vid Exchange Place i Jersey City. Granne med pendelstationen hittar du hotellet Hyatt Regency on the Hudson. Bättre utsikt än såhär får du inte på Manhattan! Det finns flera hotell i området och här är det lugnt, stilla och fridfullt. Manhattan ligger som en kuliss på andra sidan floden.
På 4-stjärniga Hyatt Regency on the Hudson bor du prisvärt och med fantastisk utsikt över Manhattan, granne med pendeltågstationen och en hållplats från Ground Zero.

Läs gärna vidare om prisvärda hotell i New York här.

Sök hotell i New York här.
Hitta billiga flyg till New York här.

Om New York New York, USA

Staden som aldrig sover - New York med Manhattan i spetsen är mångas favoritstad med en puls och ett utbud som slår det mesta. Central Park i mitten kantas av raka gator fyllda av skyskrapor med butiker, restauranger, företag och bostäder. Alla delar med sin charm och sitt utbud.
Nöjesliv
Konst
Kultur
Weekend
Storstad
Nattliv
Shopping
26°
Klimat i september
Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53