Här är Medelhavets 10 bästa stränder

Khaki
Medlem sedan 2006, besökt 25 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Mikael Jägerbrand
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Mikael Jägerbrand
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Det finns tusentals stränder runt om i Medelhavet och det finns inget värre än att hamna på en dålig strand utan några aktiviteter. Vi har letat upp några av de mest sevärda, populära och natursköna stränderna vid Medelhavet.

Du skall boka sommarens resa till någon skön destination vid Medelhavet och vill kunna bada på en riktigt fin strand. För att hjälpa dig lite på traven har vi tagit fram några av våra favoriter på resmål som Lefkas i Grekland och Costa Blanca på spanska fastlandet. Är din favorit med i vår lista? Lägg gärna till en kommentar om din bästa strand!

Ölüdeniz, Turkiet

Stranden i badorten Ölüdeniz ligger på en liten landtunga som skapar en blå lagun med kristallblått vatten. Den kritvita sandstranden omges av höga berg och är en av de mest fotograferade stränderna i Medelhavet. Det finns många prisvärda charterhotell och massor av restauranger inom gångavstånd från stranden.
Här hittar du resorna till Ölüdeniz

Porto Katsiki beach, Lefkas, Grekland

De höga kritvita klipporna, den härliga sanden och det turkosblå havet gör att Porto Katsiki beach på västra delen av ön Lefkas är ett måste. Det enklaste sättet att ta sig till stranden är med hyrbil eller med båtuflykt.
Här hittar du resorna till Lefkas

Praia da Marinha, Portugal

De spännande kalkstensklipporna gör Praia da Marinha till den bästa stranden på Algarve-kusten. Det lugna vattnet är perfekt för dig som vill bada och det finns massor av fiskar och undervattensgrottor för dig som gillar att dyka. Stranden ligger rätt nära staden Portimao ungefär mitt på Algarvekusten i södra Portugal.
Här hittar du utvalda hotell i Portimao

Platja de Formentor, Mallorca

Bara några mil från de populära badorterna Alcudia och Puerto Pollensa på nordöstra Mallorca ligger den otroligt vackra stranden Platja de Formentor. Den kilometerlånga stranden är kantad av träd och är bara ett tiotal meter bred. Här finns bara ett enda hotell och bara några få restauranger. För att komma hit måste du åka utflyktsbåt eller köra bil längs en serpentinväg längs 300 meter höga klippor.
Här hittar du resorna till hela Mallorca

Zlatni Rat, Brac, Kroatien

Stranden med det exotiska namnet Zlatni Rat (”gyllene udden”) ligger på södra delen av ön Brac i Kroatien. Stranden sträcker sig mer än en halv kilometer ut i Medelhavet och dess form ändrar sig hela tiden av vågor och vindar. Den västanbris som varje eftermiddag blåser in mot stranden gör att de kristallklara vattnen här är populära bland vindsurfare.
Här hittar du resorna till hela Kroatien

Rimini beach, Italien

En av de främsta anledningarna till att turister kommit till den anrika italienska badorten Rimini sedan 1843 är den 15 km långa sandstranden. Staden Rimini är en del av den populära Adriatiska rivieran, bara 30 mil söder om Venedig. Längs stranden går en promenad som är kantad av härligt italienska restauranger och kafeer.
Här hittar du utvalda hotell i Rimini

Hammamet, Tunisien

Sandstranden i Hammamet är flera mil lång och ligger i nordöstra delen av Tunisien. Vid den östra delen av stranden är bebyggelsen medeltida och ju längre västerut man kommer desto lyxigare och mer moderna blir hotellen. Trots att stranden är lång blir den ofta välfylld på somrarna när både turister och invånarna från huvudstaden Tunis vallfärdar hit.
Här hittar du resorna till Hammamet

Platja den Bossa, Ibiza

Den här 2,7 km långa sandstranden ligger precis söder om Ibiza stad och är den längsta på ön. Stranden är en av få i Medelhavet som lockar alla typer av besökare, barnfamiljerna älskar att det är säkert och långgrunt, äventyrarna gillar alla vattensporter och partymänniskorna har bara några meter till några av världens hetaste klubbar.
Här hittar du utvalda hotell på Ibiza

Tamariu beach, Spanien

Den lilla stranden i Tamariu är en av de mysigaste i Medelhavet med sitt vackra läge, den sparsamma bebyggelsen och den perfekta sanden. Tamariu ligger på Costa Blanca och är ungefär halvvägs mellan Barcelona och den franska gränsen. Här finns bara en handfull hotell men ändå många restauranger, barer och kafeer. De omgivande bergen gör att stranden ligger vindskyddad, därför är den populär bland dykare som också har flera undervattensgrottor att utforska.
Här hittar du utvalda hotell i Tamariu

Chia, Sardinien, Italien

När man är på stranden i Chia så kan man lätt tro att man är i en öken någonstans eftersom några av sanddynerna här är 30 meter höga. Här kan du bada i härligt turkosblått vatten, om du har tur så kan du till och med se några av de delfiner som håller till här kring den italienska ön Sardinien. Det finns också stor chans att få se flamingos – och några av de många vindsurfare som älskar de perfekta vindarna.
Här hittar du resorna till Sardinien


Charter till bästa strändernaMer sol och bad