Håll dig i form på semestern

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Foto: moster, medlem sedan 2006
Foto: roikan, medlem sedan 2009
Det är visserligen solen som lockar de flesta utomlands på semestern, men allt fler vill också ha aktiviteter.

För de flesta förknippas kanske semester med avkoppling vilket för många är liktydigt med att slöa och slappa. Men för allt fler är det viktigt att ägna de värdefulla semesterdagarna åt att ta hand om sig själv. Komma gång med träningen, äta bättre och lära sig nya saker.

Dansa loss på semestern

I allmänhet behöver du inga förkunskaper för att följa med på en dansresa. I många länder är dansen starkt integrerad i kulturen och det är någonting som arrangörerna försöker att ta fasta på. Vad sägs om att skaka loss på Kuba med salsa eller rumba, svettas och skratta till trummor i Senegal eller ta del av gungande höftverksamhet och dansglädje i Libanon. Möjligheterna är många.

Upplevelser på två hjul

Att uppleva ett landskap på två hjul har blivit allt mer populärt. Under cykelresan dukar guiderna bland annat upp med picknickar med traktens specialiteter, bjuder på intressanta föreläsningar och inte minst ett trevligt umgänge. Flera av cykelturerna går även genom kända vindistrikt. Resorna passar för både motionären som för den professionella utövaren.

Vandra i storslagna miljöer

Lockas du av hög höjd, magnifika bergsvyer och storslagen natur, kan en vandringsresa vara något för dig. Researrangörerna tar dig med till ställen som Mount Everest, Inkaleden och vulkaner på Sicilien – alla med olika svårighetsgrad. När du kommer hem igen så har du, förutom alla minnen, kanske förbättrat konditionen en del.

Ivrigt påhejande längs vägen

Ett hägrande lopp på bortaplan kan vara en extra morot i träningen. Löparresorna arrangeras ofta i samband med ett lopp, som till exempel New York City Marathon. Träningen är anpassad så att den passar såväl nybörjare som elittränade. Få med dig folkfest, god stämning och fascinerande sevärdheter i snabb takt.

På äventyr i sadeln

Det finns ridresor för alla, från nybörjaren till tävlingsryttaren. Du kan vara med på långritt med fartfylld ridning eller en lugn naturupplevelse, ta del i kurser i dressyr, hoppning, fälttävlan eller western. Det går också att kombinera ridningen med lugnande spa-upplevelser. Kliv upp i sadeln på exotiska destinationer som Grand Canyon, Dubai, Argentina och Mexiko.

Researrangörer: Wi Resor
Prima Travel Far Away Adventures
Springtime Travel Life & Style Travel AB
STS Alpresor Hippo tours
Equi tours Häst & Sport Resor
West African Travel Dans Dojon
Gunilla Skog Cuba Travel