Flashpackern - den nya backpackern

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: Thinkstock
Idag är inte ryggsäck, flipflops och slitna bungalows det hetaste bland alla unga resenärer. Idag är det kortare resor, mer lyx, flashigt, mer storstäder och mer inriktat på mode och trender. Det här är flashpackern.

Idag ingår resor i nästan allas liv. Däremot har resandet framförallt bland unga ändrats. Nu är det flashpacking som gäller istället för backpacking. Vad är då en flashpacker? Kortfattat kan man säga att det är den nya generationens förmögna backpackers som söker lyx och design.

Storstäder, smartphones och partyoutfits är tre ord som sammanfattar en flashpacker. En flashpacker åker hellre flyg, tar taxi och betalar för dyra restaurangbesök än sitter och skumpar på en buss, går med tung ryggsäck eller lagar nudlar i ett hostelkök. Att wifi ska finnas är ett måste. Resorna ska gå till intressanta och trendiga platser, såväl städer som stränder. Det läggs mer och mer pengar på resor och några heta resmål är New York, London, Paris, Ibiza, Fiji, Tokyo, Dubai och St Tropez.

Då flashpackern har mer pengar att spendera än backpackern riktar sig allt fler företag, hotell, restauranger och resebyråer in sig på den här målgruppen. Om backpackers har en lite mer bohemisk stil har flashpackern en mer lyxig och fashionabel stil med märkeskläder och dyra accessoarer. De visar gärna upp sin dagens outfit och delar med sig av sina äventyr i de sociala medierna.

Sajten Stylight.se har skrivit mer om begreppet och också gjort en lista på vad som måste finnas i de kvinnliga och de manliga resväskorna för en flashpacker. Det viktigaste är att inte glömma laddaren då de ständigt är online med sina smartphones och surfplattor.


Här tipsar vi om ett gäng trendiga hotell för flashpackern:


Trendiga hotell i London:
- Apex Temple Court Hotel - Mitt i London city med gratis wifi och fitnessavdelning.
- Andaz A Hyatt Hotel - Nära Tower of London mitt i city med pooler, fitnessavdelning och wifi i allmänna utrymmen.

Moderna hotell i New York:
- Andaz Wall Street - Södra Manhattan i Financial District. Här finns gratis wifi, gym och spa.
- The Nolitan - Lligger i Little Italy på södra Manhattan med modern inredning, designertoalettsaker, plasma-TV, wifi och sköna duntäcken.

Här ska du bo på Ibiza:
- Ushuaia Ibiza Beach Hotel - Vuxenhotell med de bästa beach- och poolfesterna med kända DJs. VIP-service, lyx och självklart, wifi och stora solterrasser.
- Argos Hotel - Gratis wifi, pool inne och ute och en terrass på taket.

Hotell i Dubai för den medvetne:
- Al Manzil - Mitt i Dubai med egen utomhuspool med bar, fitnessanläggning och gratis wifi.
- Four Points by Sheraton Sheikh Zayed Road Flott hotell som erbjuder gratis transfer till stranden såväl som shoppingcentrum. Takterrass med pool och bar och 5 olika restauranger finns.

Om New York New York, USA

Staden som aldrig sover - New York med Manhattan i spetsen är mångas favoritstad med en puls och ett utbud som slår det mesta. Central Park i mitten kantas av raka gator fyllda av skyskrapor med butiker, restauranger, företag och bostäder. Alla delar med sin charm och sitt utbud.
Nöjesliv
Konst
Kultur
Weekend
Storstad
Nattliv
Shopping
26°
Klimat i september
Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53