Fira jul med Kalle och hans vänner

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Timo Lindholm
Bild: Dan Talson
Klockan tre på julaftonens eftermiddag är ett magiskt klockslag – då samlas hela familjer framför tecknat på teve. Gör något annorlunda i år – åk på en julresa inspirerad av Kalle och hans vänner.

Du känner igen Kalle Anka och hans vänner från teve-programmet med samma namn. Vi tipsar om hur du kan skippa teve-soffan i år och istället fira jul i bästa Ferdinand, Lady & Lufsen eller Tomteverkstads-stil.

Madrid i bästa Ferdinandstil

I filmsnutten om Tjuren Ferdinand får tittarna följa med till Spanien och möta den lilla tjuren som inte vill stångas och bråka. Åk till Ferdinands Madrig på ett (tjurfäktningsfritt) julbesök. Här finns det gott om både shopping och trevliga restauranger att roa sig med. Madrid kan bland annat stoltsera med världens äldsta restaurang, El Botìn som ligger nära Plaza Mayor.
Prisexempel den 23 december - 26 december
Flyg: 3356 kronor per person.
Trestjärnigt hotell: 187 kronor per person och natt.
Totalt: 3917 kronor per person.

Lady och Lufsen-romantik i Italien

Säg Lady och Lufsen så tänker nog de allra flesta på den tecknade spaghetti-scenen på den italienska restaurangen. Ta din käresta i handen och bege dig till Rom för lite italiensk romantik a'la Lady och Lufsen. Byt ut julbordet mot en mysig kvarterskrog för att riktigt komma i Disneystämning. Den som verkligen vill uppleva något annorlunda, men ändå juligt kan gå på midnattsmässa och se påven i Peterskyrkan.
Prisexempel den 23 december - 26 december
Flyg: 1730 kronor per person.
Trestjärnigt hotell: 280 kronor per person och natt.
Totalt: 2571 kronor per person.

På besök i tomtens verkstad

Det är många platser som vill göra anspråk på att vara tomtens hem, men vi hävdar att verklighetens tomteverkstad finns vid polcirkeln i finska Rovaniemi. Dit kan du ta dig för att uppleva utflykter med snöskoter, hundspann eller andra vinteraktiviteter – och så klart för att säga hej och lämna önskelistan till tomten. Det är öppet hos tomten alla dagar under jul, men med något kortare öppettider den 24- 25 december.
Prisexempel den 23 december - 26 december
Flyg: 2869 kronor per person.
Trestärnigt hotell: 1404 kronor per person och natt.
Totalt: 7082 kronor per person.

Här har vi valt ut några passande paketresor med senare avresa:
Tigersafari i Indien – hälsa på i Djungelbokens värld
Äventyr i Amazonas – inspireras av Kalles fotoexpedition
Husbilsäventyr i USA – i bästa Janne Långben-stil

Fler flyg i jul

Läs mer:MadridRomRovaniemi