Fira jul med Kalle Anka och hans vänner

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Foto: Thinkstock
På julafton är det tradition att familjen kollar på tecknat klockan tre på tv:n. Gör något nytt i år – res i Kalle Anka och hans vänners fotspår. Vad sägs om Italien, Spanien och Finland?

Strunta i tv-tittandet i år och fira jul med Ferdinand, Lady och Lufsen, tomten och resten av Kalle Ankas vänner i stället. Nej, vi pratar inte om Disney World – utan om resor i figurernas fotspår.

Lady och Lufsen-romantik i Rom

När någon nämner Lady och Lufsen tänker nog de flesta på spagettiscenen på en italiensk restaurang. Ta din käresta, flyg ner till Rom och besök en mysig restaurang i en romantisk atmosfär. Vill du få med dig lite julkänsla, kan du besöka Vatikanen och gå på en midnattsmässa i Peterskyrkan.

Madrid i bästa Ferdinandstil

I filmsnutten om tjuren Ferdinand får tittarna följa med till Spanien och möta den lille tjuren som varken vill stångas eller slåss. Ett tjurfäktningsfritt Madrid kan också vara värt ett besök. Här finns ett stort utbud av shopping och mysiga restauranger. Madrid kan bland annat stoltsera med världens äldsta restaurang; El Botin som ligger i närheten av Plaza Mayor.

Besök tomteverkstaden i Finland

Det råder delade meningar om var jultomten bor, men låt oss utgå från att den riktiga tomteverkstaden finns i finska Rovaniemi. Här kan du, förutom att lämna önskelista till tomten, åka på utflykt med snöskoter, hundspann och ta del av flera spännande vinteraktiviteter.


Flygbiljetter till RomFlygbiljetter till MadridFlygbiljetter till RovaniemiHotell i RomHotell i MadridHotell i Rovaniemi